Novčanik u stranu...

Jedan od najtraženijih nogometaša svijeta produžio ugovor s kultnim klubom

Jedan od najtraženijih mladih igrača, Nico Williams je potpisao novi ugovor s Athleticom do 2027. godine, čime kultni baskijski klub neće imati potrebu prodavati ga, sve dok ne dođe neka uistinu velika cifra, koju ne mogu odbiti.
Sport / Nogomet | 01. 12. 2023. u 15:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: La Liga / Nico Williams

Svima koji imalo bolje poznaju nogomet jasno je da je Athletic Bilbao specifičan klub. Prije svega zbog svog pravila kojeg se i dalje pridržavaju, a to je da u njihovom sastavu mogu igrati samo Baski.

Njih trenutno u svijetu ima oko tri milijuna i to je dakle cijeli bazen iz kojeg Athletic može angažirati nogometaše, a unatoč tome, ne samo da standardno igraju La ligu nego su najčešće u njenoj gornjoj polovici te često i sudionik europskih natjecanja.

No, jedan posao koji su odradili, jako dobro potvrđuje zašto su tako posebni.

Njihov krilni napadač, 21-godišnji Nico Williams, jedan je od najtraženijih nogometaša svijeta. Činjenica da mu je istjecao ugovor najveće je klubove dodatno zaintrigirala i vjerovalo se kako će se netko na ljeto poprilčno usrećiti.

Ipak, Nico je sve iznenadio te je potpisao novi ugovor do 2027. godine, čime Athletic neće imati potrebu prodavati ga, sve dok ne dođe neka uistinu velika cifra, koju ne mogu odbiti, piše Gol.hr.

Nico će tako ostati u klubu gdje cijelu karijeru igra i njegov 29-godišnji brat Inaki, koji je od prošle godina član reprezentacije države porijekla njihovih roditelja, afričke države Gane.

S druge strane, Nico je postao standardan član Furije, za koju je odigrao 11 utakmica i postigao dva pogotka, a ove sezone jako je raspoložen u klubu te je u 11 ligaških utakmica postigao jedan pogodak i upisao čak sedam asistencija.

Moć zadržavanja svojih vlastitih igrača nevjerojatna je u Bilbau i ovo nikako nije izoliran slučaj, ali je samo potvrda da nije u nogometu sve oko novca i slave. Barem ako ste iz kultnog baskijskog kluba.

Braća Williams nisu, naravno, 'fetivi' Baskijici, ali su tu rođeni, odrasli i naučili igrati nogomet u klubu iz kojeg se očito ne odlazi lako.

Kopirati
Drag cursor here to close