Fantastični Luka

Javnost oduševljena: ''Modrić proživljava novu mladost''

Kraljevski klub je svladao milanski Inter 2:0 i osvojio prvo mjesto u skupini D, a najbolji hrvatski nogometaš svih vremena uspio se nametnuti mlađim suparnicima, među kojima je bio i suigrač mu iz reprezentacije Marcelo Brozović.
Sport / Nogomet | 08. 12. 2021. u 08:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Luka Modrić izazvao je divljenje španjolskih novinara nakon svoje 100. utakmice u Ligi prvaka, u kojoj je dobio čast biti kapetan Real Madrida, jer nije bilo Benzeme, a Marcelo i Nacho Fernandez su ostali na klupi, te je Carlo Ancelotti to mudro posložio. Kraljevski klub je svladao milanski Inter 2:0 i osvojio prvo mjesto u skupini D, a najbolji hrvatski nogometaš svih vremena uspio se nametnuti mlađim suparnicima, među kojima je bio i suigrač mu iz reprezentacije Marcelo Brozović, pišu sportske novosti.

"Patio je u razdoblju dok Real nije imao posjed, ali malo pomalo je sa svojim partnerom Kroosom preuzimao kontrolu utakmice i akcija domaćina. Bila je to dobra izvedba kapetana, koji proživljava novu mladost", naglasio je madridski sportski dnevnik Marca.

Modrića su nakon utakmice novinari pitali da prokomentira kako to s 36 ljeta igra fantastično: "Godine nisu važne, važna je samo izvedba na terenu. Osjećam se kao da imam 30", otkrio je Luka, koji je dosad samo jednom nosio kapetansku vrpcu "los blancosa", zadnjih 18 minuta protiv Elchea.

"Cilj nam je bio prvo mjesto kako bismo u osmini finala izbjegli jače momčadi. To smo ostvarili pa sam zadovoljan."

Za trijumf domaćih zabili su Toni Kroos (17.), tisućiti gol Real Madrida u Ligi prvaka te Marco Asensio (79. minuta), a Inter je tako ostao drugi.

"Plan igre bio je da ih ne pritišćemo visoko, da ih pustimo da se dodaju na svojoj polovici pa da ih pritisnemo kada prijeđu na našu. Kad smo, pak, mi imali loptu, dobro smo je držali i stvarali prilike, zabili golčine. Inače volimo imati posjed, no ovaj put je trener izabrao ovakvu taktiku."

Modrić je odigrao cijelu utakmicu, a na kraju zagrlio suca Felixa Brycha, kojem je to bila oproštajna međunarodna utakmica.

"Publika na Bernabeuu bila je fantastična kao i uvijek, nosila nas od prvog sučeva zvižduka i bilo je sjajno", poručio je Modrić, prvi hrvatski nogometaš koji je probio granicu od 100 nastupa u LP te 43. ukupno kojem je uspio taj pothvat.

Kopirati
Drag cursor here to close