Reakcije na utakmicu s Rusijom

Ukrajina: Bosno, zar ćete igrati s terorističkom državom; pojedini Zmajevi odlučili da neće igrati

''Edine, hoćeš li zaista igrati protiv nacionalnog tima zemlje koja je izvršila agresiju na domovinu tvoga idola (Andreja Ševčenka) i koja ubija civile''
Sport / Nogomet | 09. 09. 2022. u 19:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Portal Tribuna, koji za sebe kaže kako je "najbolji sportski site u Ukrajini", na službenom Instargam nalogu objavio je nekoliko poruka nogometnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine nakon što je objavljeno da će Zmajevi igrati prijateljsku utakmicu sa Rusijom, piše N1.

U trenucima kada su FIFA i UEFA uveli sankcije Savezu Rusije zbog agresije ove zemlje na Ukrajinu, čelnici NS BiH su još jednom krenuli kontra svih kada su dogovorili prijateljski meč sa reprezentacijom Rusije. Sa političkom pozadinom ili ne, činjenica je da su vodeći ljudi Saveza napravili novi pedalj podjele i nacionalni tim udaljili od navijača.

Pojedini Zmajevi već su odlučili da se neće odazvati na poziv, ukoliko ga dobiju, za utakmicu protiv Rusije, a to su potvrdili za N1.

Potez Nogometnog saveza BiH izazvao je šok i nevjericu i u svijetu. Tako je portal Tribuna poslao poruku reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

''Bosno i Hercegovino, zar zaista želite igrati sa nacionalnom selekcijom terorističke države'', upitali su u jednom postu. Također, Tribuna je imala i poruku za kapitena i najboljeg igrača Zmajeva, Edina Džeku.

''Edine, hoćeš li zaista igrati protiv nacionalnog tima zemlje koja je izvršila agresiju na domovinu tvoga idola (Andreja Ševčenka) i koja ubija civile'', stoji u drugoj objavi.

''Lewandowski je odbio da igra sa Rusijom, ali možete li i vi pokazati svoju hrabrost'', dodali su u Tribuni te izrazili zahvalnost svim Bosancima i Hercegovcima na pozitivnim komentarima, koji navijaju za Ukrajinu i koji su protiv utakmice (sa Rusijom).

Podsjećamo, NS BiH je prihvatio poziv Rusije za odigravanje prijateljskog meča. Iz UEFA-e su kazali da nemaju ništa protiv jer nisu nadležni za ovu vrstu utakmica.

Meč Rusija – Bosna i Hercegovina trebao bi biti odigran u studenom.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Tribuna.com Україна

Kopirati
Drag cursor here to close