Saga Mbappé

Javier Tebas: Velika je mogućnost da će Mbappé karijeru nastaviti u Realu

"Mislim da su velike šanse da Mbappé potpiše za Real. To je moje mišljenje. Ima 26 godina… Odluka će ovisiti o Realu, predsjedniku i o samom Mbappéu, ovisno na što je on spreman se opredijeliti", kaže Javier Tebas.
Sport / Nogomet | 31. 01. 2024. u 01:28 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prijelazni rok se bliži kraju, samim tim rastu i tenzije oko transfera koje su klubovi zacrtali odraditi za ovaj zimski period. Mbappé saga izgleda nije gotova, a čini se kako je francuski napadač do sad najbliži izlaznom transferu i odlasku iz pariške prijestolnice.

Odavno je poznato kako je Kylian Mbappé velika želja Real Madrida. Povezanost Francuza i Reala traju već duže vrijeme, a kako se napadačev ugovor bliži isteku, izgleda kako se i sam Mbappé razmišlja o sljedećem potezu.

Naime, njegov ugovor istječe u lipnju ove godine, a do produljenja suradnje i dogovora još nije došlo. Real je okupio ogromnu plejadu vrhunskih igrača, predvođenih ponajprije novim mladim zvijezdama Viniciusom i Jude Bellinghamom, zadržavši stare veterane. Poznato je da Mbappé ima za cilj skrasiti se negdje drugo gdje bi mu bilo lakše osvojiti toliko željenu Ligu prvaka, a i potražiti novi izazov u nekoj od drugih liga, osim francuske.

Predsjednik La Lige, Javier Tebas, iskoristio je ovu situaciju koja se događa oko Mbappéa te prokomentirao što on misli o sljedećem potezu mladog Francuza:

"Mislim da su velike šanse da Mbappé potpiše za Real. To je moje mišljenje. Ima 26 godina… Odluka će ovisiti o Realu, predsjedniku i o samom Mbappéu, ovisno na što je on spreman se opredijeliti. Real već ima zvijezde u vidu Bellinghama i Viniciusa, a ako Mbappé želi doći u Madrid… Mislim da je preko 50 % šansa za njegov dolazak."

Nije ovo prvi istup Tebasa kada je u pitanju francuski reprezentativac i glavna violina PSG-a. Već je prije predsjednik španjolske lige komentirao dolazak jednog od najboljih igrača svijeta, prije par godina kada je tek počela poveznica Kraljevskog kluba i Mbappéa.

Tada je izjavio da ako Francuz želi napraviti korak dalje u karijeri, mora otići iz Pariza jer francuska liga „nije dovoljno kompetentna."

Ostaje za vidjeti kako će se ovaj put priča o Realu i Mbappéu završiti. Postoje brojne opcije, a na kraju krajeva, glavna odluka past će na samog igrača i njegove preferencije. Šuškalo se kako je Francuz s upravom Pariza dogovorio prelazak u Madrid na ljeto, ali sve ostaje na špekulacijama.

Ovu priču vrijedi budno ispratiti jer Mbappé je trenutno jedan od najboljih svjetskih igrača i sigurno da će biti zanimljivo saznati konačnu odluku Francuza.

Kopirati
Drag cursor here to close