CR7 ili Leo?

"Jasno je kao dan - Cristiano Ronaldo je najbolji na svijetu!"

Nema nikakve trke tamo-amo, dovikivanja trenera, promjene izvođača u zadnji tren ili slično. Ne, panika i slava su područje koje rješava samo jedan igrač - Cristiano Ronaldo.
Sport / Nogomet | 13. 04. 2018. u 11:24 M.B./Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nijemci vole savršene atlete, ljude koji sebe doživljavaju kao najbolje, vole Übermenscha (lat. homo superior), idealnog čovjeka.

Ali, ovo nije nikakva aluzija na prošlost te nacije - vole ih i drugi narodi. Negdje u prirodi čovjeka je diviti se savršenom biću.

Kolumnist Bilda Alfred Draxler tvrdi nakon drame na Santiago Bernabeu i pobjede Reala iz jedanaesterca, kako je Cristiano Ronaldo najbolji nogometaš, a ne Lionel Messi.

Draxler navodi kako su oduvijek postojale dileme tipa: Beatlesi ili Stonesi,  PlayStation ili Xbox i slične, a tako je i po pitanju današnjeg nogometa: Messi ili Ronaldo?

Za njega je potpuno jasno kako je to Cristiano Ronaldo (33), bez obzira što Leo Messi (30) često kreira one magične trenutke koje nitko drugi ne može, primjerice dribling kroz kompletnu obranu protivnika.

On smatra kako je Ronaldo učinkovitiji kao strijelac i k tomu - karizmatičniji.

Dakako, kolumnist Bilda je svjestan kako domaći poraz od Juventusa od 1:3 nije baš idealan povod za pisanje hommagea, ali on je upravo u trenutku koji je prethodio izvođenju kaznenog udarca vidio tu snagu i nenadmašnost Ronalda.

Složit ćemo se kako taj penal ne bi želio izvesti niti jedan igrač na svijetu. Ronaldo ne samo da bi želio, nego ne ostavlja ni milimetar prostora za dvojbu je li on taj - da, on je taj koji će izvesti potez za sve ili ništa!

Pogodi li mrežu, značit će to po svemu sudeći polufinale. Promaši li - gdje ćeš veće blamaže u povijesti Reala!

Video u kojem kamera prati Ronalda te tri minute pred ''egzekuciju'' pokazuje čovjeka koji je u tom trenutku ''sam na svijetu'' i kojemu je jasno da je najvažniji trenutak čitave ekipe njegova odgovornost. Nema nikakve trke tamo-amo, dovikivanja trenera, promjene izvođača u zadnji tren ili slično. Ne, panika i slava su područje koje rješava samo jedan igrač.

Protivnici ga pokušavaju omesti, dekoncentrirati, brišu bijelu točku svojim stopalima. Ništa to, čini se, ne utječe na njega.

U trenutku kad sudac pokazuje na bijelu točku, Ronaldo se izmiče u stranu, zauzima svoj poznati kaubojski stav, širi torzo i ramena kao u koridi i dubokim udisanjem jasno daje do znanja - a, sada Ronaldo vlada!

Prolazi pored Marcela koji mu nešto gestikulira, jednako kao i Lucas Vazquez, dok mu Toni Kroos u prolazu nešto govori uz smiješak, ali Portugalac to sve registrira samo formalno.

Dok Juventusovi igrači ogorčeno bjesne u prostoru oko njega, Ronaldo čega da se sve smiri i da sudac Oliver da znak za izvođenje najstrože kazne.

Stadion grmi, na gol crtu dolazi novi čovjek, sve to Ronaldo mora preraditi u glavi. Desnim rukavom dresa Portugalac briše lice, češe si nos, a sve mu to pomaže u cilju koji glasi: sad me ne može i ne smije ništa zaustaviti.

Zalet od tri koraka, oštar udarac desnom nogom i lopta neobranjivo odsjeda u gornji lijevi kut Wojciecha Szczęsnyja. Čini se da bi jednako završilo i da je u igri ostao prethodno isključeni Gigi Buffon.

Ronaldo skida dres sa sebe, u karakterističnoj pozi proslavlja zgoditak. Povijest nogometa opet bilježi jedan od onih trenutaka koji će se dugo pamtiti.

Video: Pravedno dosuđen penal ili ne, Ronaldo to hladnokrvno koristi

"Real je pobijeđen tek ako Ronaldo u zadnjoj minuti još ima dres na sebi", napisao je jednom jedan sportski komentator. I to je otprilike definicija tih Realovih zadnjih sekundi. Onih u kojim im je pomogao sudac, ali i onih koje su sami zaslužili.

Sve njegove poze i šepurenje idu uz igrača koji je svjestan svoje uloge i igračke snage. Njegovih 15 zgoditaka u Ligi prvaka za sada stoji naspram Messijevih šest. Ronaldo može tu brojku povećati do kraja natjecanja, a Messi više ne.

Stoga njemački kolumnist na raju zaključuje kako će ovogodišnje finale Lige prvaka ovisiti o tome tko je bolji - FC Bayern ili Cristiano Ronaldo. A Ronaldo nikad nije bio tako dobar kao u ovome trenutku.

Kopirati
Drag cursor here to close