Kad Buffon poludi

"Ako dosudiš takvu kaznu u 93. minuti, nisi čovjek, ti si životinja"

"Dobro sam, život se nastavlja, sretan sam i ponosan na moj tim", nastavio je. Napravili smo nešto stvarno što se činilo nemogućim, ali sramno je što je tako završilo."
Sport / Nogomet | 12. 04. 2018. u 00:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gianluigi Buffon je nakon prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka između Juventusa i Reala u Torinu, koju su Madriđani dobili glatko s 3:0, izjavio - "očito je da nikad neću osvojiti Ligu prvaka Europe".

Međutim, Juventus se već za nekoliko dana oporavio od debakla na domaćem terenu i počeo oštriti zube za uzvrat na Santiago Bernabeu.

I kao što je Roma dan ranije pokazala da ni Barcelona nije nepobjediva, tako je u srijedu navečer u Madridu istrčala potpuno drugačija momčad Stare dame. Real je igri pristupio tek malo agilnije od Barcelone protiv Rome, ali sve je bilo na strani Juventusa. Upućeni udarci ulazili su u mrežu, kiks golmana ovaj put je ''krasio'' Navasa, Juventus je trčao, pritiskao, nije filozofirao i došao nadomak produžetaka. Činilo se kako će Santiago Bernabeu svjedočiti najvećem preokretu u povijesti ovog natjecanja, a možda i Zidaneovoj ostavci.

Onda se u 93. minuti ''ukazao'' engleski djelitelj ''pravde" Michael Oliver. Svirao je jedanaesterac nakon što je Benatia pomogao Lucasu Vazquezu da što nježnije padne u kaznenom prostoru i ne pokušava glumiti Ronalda. Buffon je bio dovoljno blizu mjestu ''prekršaja'' da su mu popucali svi filmovi od Madrida do Torina.

"Bio sam jednako blizu kao sudac i njegov pomoćnik iza gola", kazao je Buffon za beIN Sports.

"Ako dosudiš takvu kaznu u 93. minuti, nisi čovjek, ti si životinja", prokomentirao je potez suca Olivera.

Ipak, unatoč njegovoj burnoj reakciji i crvenom kartonu, slavni vratar se kasnije povratio u svoje standardno razmišljanje velikog sportaša i džentlmena.

"Dobro sam, život se nastavlja, sretan sam i ponosan na moj tim", nastavio je.

"Napravili smo nešto stvarno što se činilo nemogućim, ali sramno je što je tako završilo."

Španjolski sudac: Nedovoljno za penal

Bivši španjolski međunarodni sudac Eduardo Iturralde kazao je za AS kako kontakt s leđa nije bio dovoljan za najstrožu kaznu.

"Nije trebao pokazati na bijelu točku, kontakt s leđa nije bio tog intenziteta", kazao je.

Napadač Reala Lucas Vazquez pak smatra kako je sudačka odluka ispravna.

"Kad sam krenuo na loptu, protivnički branič me srušio s leđa. Nema nikakve dvojbe da je bio prekršaj. Normalno je da su igrači Juventusa onako žestoko reagirali, zadnja je minuta susreta", kazao je Vazquez.

Video: Penal za Real?

Strijelac Cristiano Ronaldo kaže kako ne razumije igrače Juventusa, jer je penal očit.

"Ne razumijem zašto su prosvjedovali. Lucas je srušen s leđa, inače bi postigao zgoditak", kazao je najbolji strijelac Lige prvaka svih vremena.

Kaže kako je pritisak bio velik uoči izvođenja najstrože kazne, ali smirio se koliko je mogao, jer je znao da njegov udarac može sve odlučiti.

"Patili smo se čitavu utakmicu i trpjeli ogroman pritisak. U nogometu je tako, ništa ne dolazi samo od sebe, morate se boriti do kraja. Real je mogao postići više golova, ali Juve i Buffon bili su dobri", zaključio je vrlo poslovno Ronaldo.

Kopirati
Drag cursor here to close