Prvi čovjek Hajduka

Jakobušić pod istagom DORH-a

Istraga je započela zbog indicija da klub djeluje preko tri udruge, a daljnja istraga dovela je do podizanja kaznenih prijava za druga djela.
Sport / Nogomet | 08. 04. 2023. u 11:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić pod istragom je DORH-a od listopada prošle godine zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv gospodarstva dok je bio predsjednik Vaterpolskog kluba Jug AO, piše Index. Uz Jakobušića, osumnjičeni su i sadašnji predsjednik Juga Tomislav Dumančić i sportski direktor Ognjen Kržić, osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Atlanti.

Trojac se sumnjiči da su većini zaposlenika, trenera i igrača sportske udruge Jug AO isplaćivali dio plaće u gotovini, na što nisu plaćali doprinose i porez. Sumnjiče ih za kaznena djela neisplate plaća, povredu prava iz socijalnog osiguranja i utaju poreza, čime su navodno oštetili državu za 10 milijuna kuna.

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske za Index su potvrdili da je podignuta kaznena prijava, a DORH je potvrdio da provodi izvide u ovom slučaju.

"Ova policijska uprava od ožujka 2022. godine provodi kriminalističko istraživanje u odnosu na poslovanje pravnih osoba VK Jug, VK Jug CO i ŠD Jug, kojim je obuhvaćeno i više fizičkih osoba.

Samo dio kriminalističkog istraživanja okončan je krajem 2022. godine kada je ova PU podnijela kaznenu prijavu protiv odgovornih osoba VK Jug, VK Jug CO i ŠD Jug r. (1976), (1976) i (1969), zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela počinjenih od 2015. do 2022. na štetu državnog proračuna RH."

Istraga je započela zbog indicija da klub djeluje preko tri udruge, a daljnja istraga dovela je do podizanja kaznenih prijava za druga djela.

Kopirati
Drag cursor here to close