Predsjednik Hajduka u sve većim problemima

Jakobušić: Mogu me potjerati...

" Važnije od toga kad doći je, kad otići. Neće mi biti problem otići. To sam rekao i Nikoličiusu, možeš odmah riješiti sve probleme tako da odeš", rekao je između ostalog Jakobušić.
Sport / Nogomet | 04. 03. 2023. u 01:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hajduk kako sada stvari stoje sezonu može spasiti kao i prošlu, osvojenim Kupom, jer u prvenstvu realno teško može stići Dinamo.
Forma momčadi nije idealna, stvari nisu krenule u nekom pozitivnom smjeru niti dolaskom novog trenera Ivana Leke. Koji je vrlo brzo postao svjestan činjenice koliko je teško biti trener Hajduka posljednjih godina.

Iako to nije bio slučaj prethodnih sezona, ove se glasnije spominje ime predsjednik Hajduka Lukše Jakobušića kao jednog od krivaca za posrtanje kluba. Jakobušić je na Poljudu odgovarao na pitanja u jednoj vrsti druženja s pojedinim novinarima, a bilo je ih osam. Govorio je prvi čovjek Hajduka između ostalog o financijama ali i svom statusu. Jakobušić je priznao da Hajduk nema novca za pojačanja.

"Ma tko ima novca. U klubu uvijek nedostaje pet milijuna eura. Svjesni smo svega. Trebali smo dobiti Istru i bez pojačanja. Sad smo na -11 za Dinamom. Dinamo je uspio sa svojom ekipom. Želimo se boriti za trofeje, još smo u Kupu. Možda izgubimo u polufinalu. Imamo još jednu šansu. Imamo zadnju godinu ugovora. Moramo ići ozbiljno i pokazati možemo li.

Nikad nismo posudili ni jednu lipu. Niti smo se zadužili, ali smo kupili Krovinovića. To je bio kalkulativni rizik. Napravili smo 14 mil. eura transfera. Na ljeto neće biti problem novca za dovesti nekoga. Svjesni smo da trebaju igrati 1-2-3 naša, treba pomoći Marku, a za ovakvog trenera svašta treba biti uređeno na jedan način. Ako to ne napravimo, najljepši stadion ništa ne vrijedi. Godinu ćemo završiti u plusu", priznao je Jakobušić.

Predsjednik Hajduka se po prvi put rekao novinarima kako čak razmišlja i o odlasku.

Trebao bi završiti 30. svibnja. Ostaje li mi se? Pa svi su sretni kad odu. Ja sam neću otići. Mogu me potjerati ili će mi isteći ugovor. U ovom periodu višečlane uprave promijenio se naš vlasnik, tj. gradonačelnik naši suvlasnici i NO. Ipak su nas ostavili, čak su mi i ponudili novi ugovor. Važnije od toga kad doći je, kad otići. Neće mi biti problem otići. To sam rekao i Nikoličiusu, možeš odmah riješiti sve probleme tako da odeš.

Kada odem, i dalje ću dolaziti na Poljud i željeti najbolje Hajduku. Jug mi je dao puno, tamo živim i sve, ali Hajduk je Hajduk. Moramo imati konekciju s klubom. Ljudi ne smiju iz Hajduka odlaziti s ljutnjom, jer je svima klub dao ime i prezime. Ni u Jugu prve dvije sezone nismo ništa osvojili. Ali imao sam podršku uprave... No, ovo je na n-tu potenciju", rekao je Jakobušić

Kopirati
Drag cursor here to close