Drama na Tušnju

Sloboda izbacila Zrinjski na jedanaesterce!

Tuzlanska Sloboda plasirala se u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine, izbacivši trenutno najbolju momčad Premijer lige HŠK Zrinjski.
Sport / Nogomet | 27. 10. 2021. u 15:49 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon regularnog dijela bilo je 1:1, a u izvođenju jedanaesteraca više sreće imali su domaći. Junak Slobode bio je Semir Bukvić koji je obranio čak tri jedanaesterca te tako odveo Slobodu u četvrtffinale. 

U lošoj utakmici bez puno pravih prilika, golovi su padali u završnicama prvog i drugog poluvremena. Zrinjski je poveo u 41. minuti i to preko svog najboljeg igrača. 

Ivan Bašić centrirao je s desne strane, a Nemanja Bilbija nadskočio Emira Jusića i glavom pogodio za 1:0. Najbolji igrač Premijer lige tako je postigao gol u petoj uzastopnoj utakmici i potvrdio kako igra u životnoj formi.

U drugom poluvremenu Zrinjski je rutinski održavao prednost, a Sloboda jalovo napadala, no kada se činilo da će Mostarci ubilježiti pobjedu domaćin je zabio gol.

Nakon duge akcije Maksimović je ubacio s lijeve strane, a na povratnu loptu natrčao je Mirsad Ramić koji je zabio za veliko slavlje domaćih.

U izvođenju udaraca s bijele točke čak četiri jedanaesterca nisu iskorištena. Tri obrane imao je vratar domaćih Bukvić koji je skinuo penale Damiru Zlomisliću, Marinu Magdiću i Draganu Juranoviću. 

S druge strane, vratar Luka Kukić obranio je prvi udarac Ramića, dok su Beganović, Čivić i Maksimović bili uspješni. Kod Zrinjskog svoje jedanaesterce realizirali su Bilbija i Igor Savić.

Kopirati
Drag cursor here to close