Uoči Ballkanije

Jakirović u problemima

Dinamu je susret protiv Ballkanija ključan iz više razloga.
Sport / Nogomet | 04. 10. 2023. u 14:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dinamo u četvrtak od 18:45 igra drugu utakmicu grupne faze Konferencijske lige protiv prvaka Kosova Ballkanija.

Modri su u prvom kolu s 5:1 pobijedili Astanu, dok su Kosovari namučili češku Viktoriju Plzen i izgubili samo 1:0. Jakirović na Kosovo odlazi s velikim kadrovskim problemima.

Na derbiju protiv Hajduka ozlijedio se Bruno Petković, a već otprije ne računa na Stefana Ristovskog i Darija Špikića. Jučer je objavljena nova loša vijest. Neće moći igrati ni Robert Ljubičić. Veznjak kojeg Dinamovi treneri uglavnom koriste na lijevom beku se razbolio.

Dinamu je susret protiv Ballkanija ključan iz više razloga. Osim onog najočitijeg, a to je borba za prolazak skupine, Dinamo treba osvojiti još barem jedan bod kako bi počeo puniti svoj koeficijent i pokušao se približiti onima koji igraju Ligu prvaka.

Očekuje se kako će Jakirović krenuti s Ukrajincem Bogdanom Mihajličenkom na lijevom beku. Nakon što se činilo da je upao u nemilost novog trenera, u zadnjih par utakmica odradio je solidne nastupe, uglavnom s klupe, prenosi Index.hr

No, izostanci i potreba za rotacijom kako bi se sačuvala svježina mogli bi značiti da će šansu od prve minute dobiti i Tibor Halilović. On je došao u Dinamo bez odštete u zadnjim trenucima prijelaznog roka (odnosno, dana do kojeg je Dinamo morao registrirati igrače za Europu) jer je sporazumno raskinuo ugovor s Heerenveenom.

Dosad je startao u samo jednoj utakmici, i to u Kupu protiv niželigaša Ponikvi. U HNL-u je odradio tek 25 minuta protiv Rudeša, dok je protiv Astane dobio 27 minuta. To mu je bilo dovoljno za debitantski gol u klubu iz kojeg je ponikao. Arijan Ademi, podsjetimo, do zime nema pravo nastupati u Konferencijskoj ligi.

Kopirati
Drag cursor here to close