Modri nadigrali Spartu

Jakirović startao pobjedom na klupi Dinama

U svom debiju na klupi Dinama Sergej Jakirović ostvario je prvu pobjedu, a hrvatski prvak je protiv praške Sparte slavio s 3-1 (1-1) i tako si priskrbio dva gola prednosti za uzvratnu utakmicu doigravanja za plasman u grupnu fazu Europske lige.
Sport / Nogomet | 24. 08. 2023. u 22:25 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gosti su poveli u 39. minuti golom kapetana Ladislava Krejčija iz kaznenog udarca. U 44. minuti izjednačio je Dario Špikić nakon sjajne akcije i asistencije Brune Petkovića.

Pobjedu Dinamu donijeli su Dino Perić golom u 59. minuti i Luka Ivanušec koji je pogodio mrežu za konačnih 3-1 u 61. minuti.

Sergej Jakirović je za svoj prvi dvoboj u ulozi Dinamovog trenera napravio sitne izmjene u početnoj postavi u odnosu na prethodnika Igora Bišćana. Prisiljen je bio umjesto dojučerašnjeg kapetana Dominika Livakovića među vratnice ubaciti Ivana Nevistića te umjesto Josipa Šutala na stopersku poziciju postaviti Dinu Perića.

Mihajličenka je na lijevom boku zamijenio Robert Ljubičić, a njegovo mjesto u veznom redu zauzeo je oporavljeni Martin Baturina.

Udarac iz kuta u 35. minuti za Spartu pokazao se kobnim za domaću momčad. Kratko izvedeno dodavanje, ubačaj na peterac, gdje je uklizao Ladislav Krejči, a lopta se od njegove noge odbila u zrak i završila u rukama Ivana Nevistića.

No, sudac Marco Guida dobio je signal iz VAR sobe da je na nakon Krejčijeve noge lopta dirala i ispruženu Perićevu ruku. Nakon kratkog pregleda snimke talijanski sudac je dosudio kazneni udarac.

U 39. minuti ga je izveo sam Krejči i poslao neobranjiv udarac uz desnu vratnicu. Nevistić je pogodio stranu, ali nije mogao zaustaviti precizan udarac.

No češka momčad je samo pet minuta imala prednost na Maksimiru. Petković je oteo loptu oko sredine igrališta i krenuo s njom prema suparničkom kaznenom prostoru. Kad je došao do šesnaesterca gurnuo je loptu udesno, gdje je Dario Špikić u pravom trenutku ušao i izbjegao zaleđe, a onda vanjskim dijelom desnog stopala pogodio suprotnu malu mrežu.

Dinamo je u 59. minuti došao do toliko željenog vodećeg pogotka. Nakon ubačaja iz kuta Petković je bio prvi na lopti, njegov udarac danski vratar Vindahl je odbio, potom je isto učinio i kad je Ivanušec odbijenu loptu pokušao pospremiti u mrežu, da bi konačno Perić iz neposredne blizine glavom svladao gostujućeg čuvara mreže i tako se iskupio za skrivljeni jedanaesterac.

Samo dvije minute poslije nova erupcija oduševljenja na Maksimiru. Na lijevoj strani su kombinirali Ljubičić i Ivanušec, izmijenili su dodavanja, da bi Dinamov reprezentativac sam ostao oči u oči s Vindahlom te odmjerenim udarcem pogodio malu mrežu uz lijevu vratnicu i na najljepši način se oprostio od Dinamovog dresa uoči njegove najavljene selidbe u nizozemski Feyenoord.

Najzanimljiviji detalji OVDJE

Nakon svega viđenog, Dinamo zadovoljno može čekati uzvrat u Pragu koji je na rasporedu u četvrtak, 31. kolovoza.

Kopirati
Drag cursor here to close