Plemići melju

Jakirović: Pohvale nas nisu uspavale, protiv Sarajeva nastavljamo gdje smo stali

Derbi 14. kola donosi sudar dva bivša prvaka države, Zrinjskog i Sarajeva.
Sport / Nogomet | 22. 10. 2021. u 12:05 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Subotnji ogled Zrinjskog i Sarajeva pod Bijelim brijegom (17 sati, Moja TV) derbi je kola i po ljestvici, a pogotovo tradiciji. 

"Sastaju se dva najtrofejnija kluba posljednjih dvadesetak godina. Sarajevo nam je izraziro neugodan protivnik, ovdje ga dugo nismo dobili i otkako sam ja tu puno bolje smo prolazili na Koševu. Po trenutnoj formi mi smo favoriti, ali u derbijima nema trenutne forme, uvijek je 50-50. Moja želja je da nastavimo gdje smo stali i da energetski budemo na nivou zadnjih utakmica", poručio je trener Zrinjskog Sergej Jakirović uoči utakmice.

Trenutna forma Zrinjskog je impresivna. Seriju derbija otvorili su pobjedama nad Širokim i Veležom, uz gol razliku 5:0. Pohvale sipaju sa svih strana, a neki idu daleko da ih proglašavaju prvacima, bez obzira što ni jesen nije završila.

"Pohvale nas ni u kom slučaju nisu uspavale. Imamo još 20 kola, puno je utakmica i svaka je novo dokazivanje. To što se dogodilo Sarajevu prošle sezone, da izgubi veliku prednost, nije nikakva slučajnost. Meni je važnije da su igrači zdravi i da maksimalno ulaze u svaku utakmicu", dodao je Jakirović.

Šef struke Zrinjskog poručio je kako mladi napadač Danilo Šipovac ipak nije ozbiljnije ozlijeđen, ali da će ipak propustiti ovu utakmicu. U konkurenciji neće biti ni Karlo Kamenar, a Almir Bekić bi trebao biti među 20. 

 Jakirović se osvrnuo i na suparnički sastav, kojeg vodi njegov hrvatski kolega Goran Sablić.
 
"Fanimo je uvijek opasan, oko Bodula se sve vrti, Ahmetović je jako dobar, bez obzira na godine, Kobiljar okomit igrač... Radi se o balansiranoj ekipi. Goran je imao problema na početku, jer nisu kompletni, ali sada se slažu. U derbijima se uvijek napnemo više i vjerujem da ćemo nastaviti tamo gdje smo stali", zaključio je Sergej Jakirović.
 
 
 
Kopirati
Drag cursor here to close