Licemjerje

Dvostruka mjerila: Hercegovini nisu dali navijače, Banja Luka može

Kada su iz Hercegovine prije nekoliko mjeseci zatražili povratak navijača, jer je Županija Zapadnohercegovačka to dopustila, u NS-u BiH stavili su "rampu".
Sport / Nogomet | 21. 05. 2021. u 11:06 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada je prije nekoliko mjeseci nekoliko hercegovačkih nogometnih klubova zatražilo da im se dozvoli posjeta za gledatelje, jer je u Županiji Zapadnohercegovačkoj skinuta zabrana za gledatelje na sportskim događajima, iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine to su stopirali pravdajući se da svi klubovi trebaju imati iste uvjete.

Sada kada je Borac najavio kako će na zadnju domaću utakmicu, u nedjelju protiv Tuzla Cityja, pustiti navijače jer su nadležne institucije u RS-u to dozvolile, sada NS BiH nema ništa protiv.

"Danas je održana telefonska sjednica Takmičarske komisije NS BiH na kojoj je razmatrana molba podnesena od strane FK Borac Banja Luka, a kojom se traži odobravanje odigravanja utakmica preostala dva kola m:tel Premijer lige BiH uz prisustvo publike.

Komitet za Takmičenje je dao saglasnost za odigravanje utakmica m:tel Premijer lige BiH uz prisustvo publike na stadionima klubova čije se sjedište nalazi na području na kojem je od strane nadležnog kriznog štaba dozvoljeno prisustvo publike na sportskim događajima.

Shodno prednje navedenom, Komitet za takmičenje NS BiH je razmotrio predmetnu molbu, uzeo u obzir sve činjenice i okolnosti koje se odnose na značajno i kontinuirano ublažavanje ranije propisanih mjera od strane nadležnih kriznih štabova, saglasnost Komiteta za sportsku medicinu NS BiH i saglasnost Komiteta za stadione i bezbjednost NS/FS BiH, te jednoglasno donosi gore navedenu odluku", stoji u priopćenju objavljenom na Savezu.

Budući da se zna da je FK Borac još jučer u prodaju pustio 3000 ulaznica, i prije nego je dobio "zeleno svjetlo", samo potvrđuje koliko taj klub ima povlašten odnos u novoj garnituri Nogometnog saveza.

Kopirati
Drag cursor here to close