Razmišljanja o sljedećoj sezoni

Jakirović otkrio gdje će se pojačati za europske utakmice

Trener Zrinjskog Sergej Jakirović iznio je svoja razmišljanja i o sljedećoj sezoni, skorašnjim pripremama, a prokomentirao je i finale Kupa.
Sport / Nogomet | 20. 05. 2022. u 12:35 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski će do kraja ove sezone odigrati još dvije utakmice, a onda samo što završi ova sezona, krenut će s priprema za iduću. 

Sergej Jakirović izvršit će prozivku svojih igrača 8. lipnja, jer već 5. srpnja imat će prvu europsku utakmicu u pretkolu Lige prvaka. Na prozivci će biti većina ekipe koja je osvojila naslov, ali i dosta pojačanja.

Neka je Jakirović i ranije imao na umu, a neka će morati dovesti silom prilika.

"Ovisit će sigurno o tome hoće li se ozlijeđeni igrači oporaviti, a i ako, recimo, Ćorluka ili Savić odu, i tu ćemo morati naći alternacije. Svakako da namjeravamo dovesti u svakoj liniji po jednog igrača, u vezi dvojicu ili tri čak, možda i više njih. Neko krilo, ali i kvalitetnog napadača ako se ukaže. Uglavnom sve pozicije, ali da budu kvalitetna pojačanja", kazao je Jakirović.

Irfan Hadžić je trebao biti takav igrač, ali je 28-napadač uspio odigrati samo tri utakmice.

"Hadžić je imao peh da se ozlijedi u Tuzli i sada nam njegova ozljeda, ali i Bojina, predstavljaju veliki problem. Sve to predugo traje, a nova sezona počinje relativno brzo. Morat ćemo i mi brzo reagirati", dodao je Jakirović.

 

Veležov trofej dokaz da je Mostar nogometni grad

Šef struke novog prvaka prokomentirao je i finale Kupa Bosne i Hercegovine, ali i činjenicu da Mostar ima dva osvajača najvažnija trofeja u nogometu za ovu sezonu.

"Dobra je utakmica bila, Sarajevo je bilo puno bolje u prvom dijelu, Velež je na poluvremenu promijenio sustav pa se stabilizirao. U 90 minuta je Sarajevo bilo bliže, ali jedanaesterci su ili lutrija ili znanje, kako tko gleda na to. Premda ne znam nijednog igrača koji ne želi zabiti penal", kazao je Jakirović, te dodao:

"Mostar je uvijek bio nogometni grad. Dao je puno talenata, velikih igrača. Talent plus glad za uspjehom. Nekada je Sarajevo držao primat u nogometu, sada je Mostar preuzeo i nadam se da će potrajati".

Kopirati
Drag cursor here to close