Radnik u Mostaru

Jakirović: Ne može biti veći motiv od tog da im uzvratimo za jedini poraz

Nogometaši Zrinjskog u petak dočekuju Radnik iz Bijeljine, posljednju momčad na ljestvici ali i jedinu koja ih je uspjela dobiti ove sezone.
Sport / Nogomet | 03. 03. 2022. u 13:46 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski je proljetni dio sezone dočekao s ogromnom prednošću ispred konkurencije, a nakon prvog proljetnog kola sada je još veća.

Nakon pobjede u Prijedoru (1:0), u kombinaciji s remijem Tuzla Cityja, sada njihova prednost iznosi velikih 14 bodova.

"Nakon što je u Tuzli bilo neriješeno ušli smo u utakmicu s puno motiva da povećamo prednost, ali nije bilo nimalo lako. Sve pripremne utakmice na stranu, igrati za bodove nešto je posve drugo, no pokazali smo želju i to nas je nagradilo. Golman Šćekić je na kraju ispao tragičar, ali je isto tako krivac što nismo puno lakše to dobili", kazao je trener Zrinjskog Sergej Jakirović uoči utakmice.

Osim što je povećao prednost, Zrinjski je isto tako povećao svoj niz pobjeda na 10. Rekord Željezničara od 12 pobjeda je blizu, ali da bi se srušio potrebno je dobiti u petak Radnik.

"Imati deset pobjeda u nizu je fantastičan doseg, ali ne želimo juriti rekordi, neka rekordi stižu nas. Kada držiš visok nivo, kada pobjeđuješ, rekordi će sami padati", dodao je Jakirović.

Osim rekorda Plemići će imati još jedan motiv. Naime, pomalo nevjerojatno zvuči podatak da su svoj jedini poraz doživjeli upravo od Radnika, trenutno najslabije momčadi lige, u jednako nevjerojatnoj utakmici kada je Zrinjski imao ogromnu dominaciju, a svejedno izgubio.
 
 
"Nema većeg motiva od toga što je to jedina ekipa koja nas je pobijedila. Sada igraju drugačije nego jesenas, ne boje se igre i nije više samo destrukcija kod njih. Imaju zanimljivih igrača, pogotovo su im brza prila i očekujem da preko njih igraju i ovdje. Ako ne budemo pravi mogu nas vrlo lako dovesti u opasnost".
 
Domaći će ipak imati podršku s tribina, jer se HŠK Zrinjski žalio, pa dok traje žalbeni proces navijači mogu na stadion.
"Sada ipak igramo pred domaćom publikom i očekujem da dođu u što većem broju. Ovom prilikom zahvaljujem se Ultrasima, jer stvarno je nevjerojatno da ih je toliko došlo tako daleko u Prijedor i pružili su nam sjajnu podršku", zaključio je Sergej Jakirović.

Šef struke Zrinjskog ne može računati na Trajkovskog, kojemu još nisu gotovi papiri, te ozlijeđene Juranovića i Bekića. 

Utakmica počinje u petak u 18 sati, prijenos je na Arena Sport TV. 
 
 
Kopirati
Drag cursor here to close