Zrinjski u pohodu na naslov

Jakirović: Na dobrom smo putu, ali i dalje pušemo na hladno

Zrinjski je osigurao jesenski naslov, a s dvije domaće utakmice može povećati bodovnu prednost ispred konkurencije.
Sport / Nogomet | 26. 11. 2021. u 13:31 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski je jesenski naslov potvrdio pobjedom 2:0 nad Tuzla Cityjem i dva kola prije kraja polusezone ima čak deset bodova viška ispred konkurenata. Svoju prednost može i povećati, jer dok najbliži pratitelji imaju utakmicu u gostima, Zrinjski na svom terenu čeka ekipu koja se bori za ostanak, Posušje.

"U Tuzli su nam čestitali, a mi nismo ni svjesni bili da smo jesenski prvaci. To samo pokazuje našu ozbiljnost i fokus, jer cijelu sezonu 'tupim' igračima da nema opuštanja. Do kraja želimo dobiti što više je moguće, ali sigurno da smo i dosad dobar posao napravili", kazao je trener Zrinjskog Sergej Jakirović, osvrnuvši se i na rekord kojeg Zrinjski može izjednačiti u subotu.

"Svakako da želimo rekord, to je u krvi svakog sportaša, ali isto tako fokus nisu rekordi. Motivirani smo, imamo dobru energiju i želimo izvući maksimum do zime, a onda se dobro odmoriti i nastaviti tamo gdje stanemo".

To što Plemiće mnogi već sada proglašavaju novim prvacima Jakiroviću ne smeta, ali on podsjeća što se dogodilo Sarajevu lani.

"I dalje pušemo na hladno zbog prošle sezone. Nama je jako važno odraditi prijelazni rok kako treba. Želimo ciljano dovesti par igrača, jer nam treba još kvalitete, još malo konkurencije. Svjesni smo da smo na dobrom putu i da smo sada glavni favoriti, a cilj je nastaviti ovako i nakon pauze", dodao je Jakirović.

U Mostar stiže Posušje koja im je uzela bod ljetos, kada je Nemanja Bilbija promašio jedanaesterac. 

"To je jedina ekipa kojoj nismo zabili gol. Od tada imaju novog trenera i neke utakmice su uspjeli dobiti, ali mogli su komotno imati i šest bodova više, jer nekoliko puta su prosuli vodstvo. Ali, to je danak neiskustvu i zato moramo biti oprezni. Puno toga će ovisiti i o terenu, no moramo se prilagoditi i tome", zaključio je Sergej Jakirovć.

 Utakmica između Zrinjskog i Posušja igra se u subotu u 15 sati, a prijenos je na Arena Sport.

Kopirati
Drag cursor here to close