Plemići gaze ka tituli

Zrinjski na plus 10: Plemići dobili i Tuzlu, osigurali jesenski naslov

Zrinjski je dobio i šesti derbi zaredom. Momčad Sergeja Jakirovića svladala je i Tuzla City 2:0 i praktično stavila jednu ruku na titulu prvaka BiH.
Sport / Nogomet | 20. 11. 2021. u 18:53 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski je došao do sedme uzastopne pobjede, a ono što je još impresivnije, do šeste pobjede zaredom u derbijima. Pred igračima Sergeja Jakirovića redom su padali Široki Brijeg, Velež, Sarajevo, Željezničar, Borac i sada Tuzla City (2:0).

Jedina ekipa koja ih je donekle pratila također je položila oružje. Zrinjski je slavio na Tušnju s 2:0 i tako otišao na ogromnih 10 bodova zaostatka. Zrinjski je i matematički osigurao titulu jesenskog prvaka, a s obzirom kako Plemići igraju teško da će ih na proljeće itko zaustaviti na putu ka sedmom naslovu.

Protiv Tuzle gosti su poveli u 21. minuti. Nakon loše intervencije vratara Brajlovića lopta je došla do igrača Zrinjskog, a nakon što je Morris izbio s crte na pravom mjestu našao se Nemanja Bilbija i postigao svoj 14. gol u ligi ove godine.

Zrinjski je imao priliku i za 2:0, ali udarac Tičinovića zaustavila je greda.

U drugom dijelu opet su bolje prilike imali gosti, a odluka o pobjedniku pala je u 69. minuti. Tičinović je uposlio Karla Kamenara, a ovaj uz pomoć lošeg terena pogađa za 2:0.

Zrinjski će do kraja godine imati dvije domaće utakmice, protiv Leotara i Posušja, što mu je nova prilika da još više podeblja bodovnu zalihu za drugi dio sezone.

     

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Kopirati
Drag cursor here to close