Peta pobjeda zaredom

Jakirović: Napadači dobivaju utakmice, ali prvenstvo osvaja obrana

Zrinjski je pobjedom 1:0 u mostarskom derbiju zasjeo na premijerligaški vrh
Sport / Nogomet | 12. 10. 2022. u 20:23 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan prelijep pogodak Almira Bekića bio je dovoljan Zrinjskom za 1:0 pobjedu nad Veležom, ali i za povratak na vrh premijerligaške ljestvice.

"Čvrsta, agresivna utakmica, ali u gradskom derbiju je uvijek tako. Raduje me što smo im za cijelo vrijeme utakmice dozvolili samo jedan šut na naš gol. Mi smo, s druge strane, zabili gol iz uigrane akcije, koju smo osmislili na treningu dan ranije.Nije bilo lako pogoditi onakav šut po tako lošem terenu, ali Bekić je to napravio majstorski", kazao je trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

Iako je sudac utakmice Admir Musić podijelio četiri žuta kartona, bio je to derbi bez tenzija koje ga inače prate.

"Otkako sam ja došao u Mostar ovo je jedan od mirnijih derbija. Nije bilo tenzija kakve inače budu, ali igralo se muški, kako i treba u derbijima", dodao je. 

Zrinjski je sada slavio u trećem derbiju zaredom i u petoj utakmici u nizu, a sve to donijelo mu je prvo mjesto s dva boda prednosti ispred Širokog i s utakmicom manje.
 
"Odradili smo i četvrtu zaostalu utakmicu, a bez obzira što navijači računaju zaostale utakmice kao tri sigurna boda, to nije nimalo jednostavno napraviti. Peta pobjeda bez primljenog gola, što me jako veseli. Teško nam je dati gol, a to je odlična baza za nadogradnju. Napadači dobivaju utakmice, ali prvenstvo osvaja obrana", zaključio je Sergej Jakirović.
 
 
 
Kopirati
Drag cursor here to close