Nakon izborenog trećeg kola

Jakirović: Jako je teško, mi smo na stazi prvaka

"Nećemo mi Tobol potcijeniti, vidim da se već za play off zna ko je prošao, pa se Ludogorets tresao u Shamrocku. Ali dobro, to je naša regija, naš mentalitet. Mi smo najjači po priči, a svi ostali ulažu oko nas.
Sport / Nogomet | 29. 07. 2022. u 01:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je imao Zrinjski prednost iz prve utakmice, Sergej Jakirović je tražio maksimalan oprez. I bio je u pravu. Jer bez obzira na činjenicu da je Zrinjski vodio 2:0, rekli bi smo imao utakmicu na tanjuru, jedan gol gol gostiju iz Tirane je malo uznemirio more na kojem plovio do tada vrlo sigurno prvak BiH. Imali su gosti i prilike kod 2:1, ali se Zrinjski izvukao, golom u pravom trenutku.

"Jako teška i zahtjevna utakmica. Mi smo izbacili jednu jako dobru momčad, a to smo znali u analizi ove utakmice. Možda nismo navikli igrati na rezultat, što se tiče prve utakmice, 1:0. Nismo htjeli to braniti, nego što prije zabiti jedan gol. Fantastično smo odigrali prvo poluvrijeme. Može to biti još bolje, ali vjerovatno sputa nas pritisak, nervoza. Rekli smo u svlačionici nema povlačenja na 2:0, idemo po treći gol. Na startu drugog dijela smo primili gol, malo su nas resetovali. Dogodi se, možda i dobro za nas, da smo ga primili što prije, da se resetujemo, poslije 3:1... Ne treba nam taj nijedan gol, ovo je Europa, možda u ligi nećeš biti kažnjen, ali u Europi se svaka sitnica kažnjava.

Slijedi utakmica protiv Leotara, važna prvenstvena, ali onda Tobol i prva utakmica trećeg pretkola.

"Ja sam već rekao da mi nemamo šta izgubiti u Europi pa se sad svi čudom čude. Kažem, jako je teško, ali mi smo na stazi prvaka. Znači, mi ne igramo s četvrtim iz Mađarske, Turske, Slovačke, nego s prvacima, a to su ekipe koje su ostvarili 70% pobjeda u prvenstvu. Ti ljudi, igrači, su navikli da pobjeđuju. Ja se ne slažem da je to lagano, nećemo mi Tobol potcijeniti, vidim da se već za play off zna ko je prošao, pa se Ludogorets tresao u Shamrocku. Ali dobro, to je naša regija, naš mentalitet. Mi smo najjači po priči, a svi ostali ulažu oko nas. Mi ćemo se dobro pripremiti kao i za ove prethodne utakmice" naglasio je Jakirović.

Kopirati
Drag cursor here to close