Labrović junak

Tri boda za Jakirovića i Rijeku na Poljudu

"Ovo mi je peta pobjeda nad Hajdukom u devet utakmica. Smanjili smo zaostatak za četvrtim mjesto, što nije nimalo lako. Svatko danas radi, u HNL-u su ozbiljni treneri. Imamo jako mladu momčad, to možda prolazi ispod radara", rekao je Jakirović
Sport / Nogomet | 05. 02. 2023. u 20:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po izuzetno hladnom vremenu, vjetru koji je dostizao brzinu od 40 kilometara na sat, Hajduk i Rijeka su odigrali sjajnu utakmicu u kojoj je Rijeka na kraju osvojila sva tri boda. Iako se činilo kako će će prednost imati ona momčad koja igra "uz vjetar", na kraju su se stvari rasplele na potpuno drugačiji način.

Jer je Hajduk je prvih dvadesetak minuta imao svoje prilike. Najbolja je bila ona Krovinovića, ali je obranio Labrović. Lovrencsics je imao drugu šansu, 10-ak metara šutira pored gola. Završnica prvog dijela je pripala gostima. Polukontra Rijeke nakon nesporazuma Grgića i Awaziema, šut je oprobao Antonio Marin, ali je spreman golman Hajduka.

Sentić je spasio Hajduk u samom finišu, prvo je skinuo šut Frigana, a onda u nastavku akcije i pokušaj Jankovića. Ranu fazu drugog dijela obilježila je ozljeda Emira Sahitija, pa je Leko na teren poslao Mikanovića.

Rijeka do prvog gola dolazi nakon greške Awaziema, čiji poklon koriste Marin i Prince Ampem koji kupi otpadak nakon obrane Sentića. Na osam minuta do kraja, kontra Rijeke, Liber šalje loptu s desne strane, a Frigan ušao ispred loše pozicioniranog Mikanovića i zabio za 0:2. Kada je izgledalo kako je priča na Poljudu završena, serija uzbuđenja pred golom Rijeke.

U 88. minuti Kalinić je bio u duelu s Galešićem, a Čulina je pokazao na bijelu točku što je potvrdila i VAR provjera. Livaja pogađa, sudac je utakmicu produžio na osam minuta. Samo tri minute kasnije Hajduk je imao priliku za izjednačenje. Novi duel u kaznenom prostoru Livaje i Galešića, opet VAR, opet penal, ali sada šut Livaje zaustavlja Labrović i Rijeka ide kući pjevajući. U tri kola pod vodstvom Sergeja Jakirovića Rijeka je osvojila sedam bodova, dok je Hajduk s novim trenerom Lekom na svega tri osvojena boda.

"Teško je igračima igrati u ovakvim uvjetima. Obje su se momčadi borile. Ovo je već treće kolo da mi igramo u ovim uvjetima. Sve što ovdje uzmeš je dobro. Ja sam iz Metkovića, znam što je bura. Ovo mi je peta pobjeda nad Hajdukom u devet utakmica. Smanjili smo zaostatak za četvrtim mjesto, što nije nimalo lako. Svatko danas radi, u HNL-u su ozbiljni treneri. Imamo jako mladu momčad, to možda prolazi ispod radara", rekao je nakon utakmice Jakirović.

Kopirati
Drag cursor here to close