Derbi kola

Jakirović: Borac će nas napasti, a to nam odgovara

U subotu se uz TV prijenos na Arena Sport sastaju aktualni prvak Borac i izvjesni novi prvak Zrinjski.
Sport / Nogomet | 08. 04. 2022. u 12:36 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Banjalučki Borac je prošle sezone osvojio naslov prvaka BiH, a Zrinjski je nakon dugo godina ostao bez plasmana u Europu.

Od tada pa do danas Borac je promijenio četiri trenera, a Zrinjski je ostao samo na jednom. Sergeju Jakiroviću nije "sjeo" način na koji je Borac pred kraj prošle sezone pobijedio njegovu momčad, pa im je ove sezone vratio s kamatama.

Zrinjski je ove sezone dvaput igrao s Borcem i dobio ga oba puta, uz gol razliku 9:2. Zanimljivo, Borac su vodila dva trenera u te dvije utakmice, Milinković i Miljanović, a Zrinjski je dobio i zadnjeg, Tomislava Ivkovića, dok je on vodio Željezničar prošle sezone.

"Igramo protiv aktualnog prvaka. Kod njih se svašta nešto događalo u zadnje vrijeme, ali s obzirom da je Ivković tu od početka polusezone, to im i nije velika promjena jer on poznaje stanje u ekipi. Po najavama Borac bi trebao igrati riskantnije, više za publiku, a to nama odgovara jer protiv nas se svi brane. Zato očekujem dobru utakmicu", kazao je Jakirović.

Zrinjski nije izgubio utakmicu još tamo od rujna i svoj rekord uzastopnih pobjeda može dodatno podebljati, no i Borac odavno nije izgubio u prvenstvu.

"Oni su zadnju utakmicu izgubili od nas, što dovoljno govori kako ih je teško dobiti. Što se nas tiče, motiva imao više nego dovoljno, želimo nastaviti niz, napredovati još više. Imamo plan za utakmicu, a nadam se da će proći", dodao je Jakirović. 

I dok je Zrinjski komforan na čelu, Borac grčevito drži treću poziciju, posljednju koja garantira izlaz u Europu.
 
"Oni su pet bodova od Sarajeva, tri ispod Tuzle... Imaju svoje računice, a na nama je da im ju otežamo. Ako budemo pravi, bit će im teško", zaključio je Sergej Jakirović.
 
Šef struke Zrinjskog za ovu utakmicu ima problema s veznim igračima. Zlomislić ne igra zbog kartona, Bojo zbog ozljede, a Kamenar je upitan.
 
Utakmica se igra u subotu u 17 sati.
Kopirati
Drag cursor here to close