Obećao kup

Jagodić treći put sjeda na klupu Borca

Sport / Nogomet | 27. 03. 2015. u 14:38 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlado Jagodić novi je trener banjalučkog Borca. Bivši izbornik mlade reprezentacije BiH dogovorio je danas s upravom Borca suradnju do kraja sezone.

Jagodić, koji će treći put u trenerskoj karijeri sjesti na klupu banjalučkog kluba, zamijenit će Vinka Marinovića koji je napustio tim i otišao u Zrinjski, prenosi portal Borac Sport.

Jagodić je danas predstavljen medijima i javnosti u prisustvu prvih ljudi kluba, predsjednika upravnog odbora Draška Ilića i direktora Roberta Zrilića.

''Vođenje prvog tima preuzeo sam u trenutku kada svi trebamo biti jedinstveni po pitanju opstanka, a kasnije i razvoja Borca. Svi koji me poznaju znaju da sam se ja, nakon što mi je završio mandat u mladoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine, želio oprobati u inozemstvu. Međutim, konkretne ponude nije bilo a kada je uslijedio poziv iz Borca dileme nije bilo, jer je Borac moj klub što god neko mislio o meni'', kazao je 51-godišnji Jagodić.

''Dva puta sam mandat u Borcu završio na neslavan način, pa se nadam da će sada biti "treća sreća", odnosno da ću i ja konačno biti ispraćen aplauzima s Gradskog stadiona. Nakon osvojene titule prvaka BiH s Borcem i mnogobrojnih titula u RS-u, trofej koji mi nedostaje je Kup BiH i učinit ću sve što je u mojoj moći da ga zajedno s momcima osvojim'', dodao je Jagodić, naglasivši da neće biti promjena u ostatku stručnog štaba.

Kopirati
Drag cursor here to close