Nakon utakmice u Turskoj

Izraelski nogometaš priveden zbog sporne proslave gola

Javno tužiteljstvo u Antaliji otvorilo je sudsku istragu protiv izraelskog nogometaša Sagiva Jehezkela.
Sport / Nogomet | 15. 01. 2024. u 10:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sagiv Jehezkel, nogometaš turskog Antalyaspora, reprezentativac Izraela je priveden i ispitan u nedjelju nakon sporne proslave gola na utakmici protiv Trabzonspora.

Nakon gola Jehezkel je u kameru pokazao zavoj na ruci na kojem je pisalo "100 dana. 07/10". Na taj način je Jehezkel odao počast taocima koje je Hamas držao ili još uvijek drži u Pojasu Gaze, izvještavaju turski mediji. Ranije u nedjelju ministar pravosuđa zemlje najavio je istragu protiv Jehezkela zbog incidenta i sumnje na "poticanje na mržnju".

"Javno tužiteljstvo u Antaliji otvorilo je sudsku istragu protiv izraelskog nogometaša Sagiva Jehezkela zbog javnog poticanja na mržnju zbog njegovog odvratnog slavlja u korist masakra koji je Izrael počinio u Gazi", rekao je turski ministar pravosuđa Yilmaz Tunc. "Nastavit ćemo podržavati potlačene Palestince", dodao je, osuđujući ono što je opisao kao "genocid" koji je u tijeku u Gazi.

U utakmici protiv Trabzonspora, koju smo igrali danas, s tugom i iznenađenjem gledao sam kako je Sagiv Jehezkel djelovao protivno osjetljivosti Antalije, Antalyaspora i naše zemlje. Objave na društvenim mrežama na službenim kanalima našeg kluba uklonjene su odmah nakon što je uočen problem. Želim da cijela javnost zna kako takvo ponašanje neću dopustiti u svom predsjedničkom mandatu, ma kakvi veliki uspjesi na kraju došli. Iako smo i dalje uključeni u sport, zeleni teren i vidimo naše nogometaše kao sportaše bez diskriminacije na temelju vjere, jezika ili rase, nikada ne odobravam ovaj potez koji bi mogao izazvati spekulacije. Nitko ne treba sumnjati da ću od sada, kao i danas, učiniti ono što je potrebno", zaključio je predsjednik kluba Sinan Boztepe.

Kopirati
Drag cursor here to close