FIFA

Izmjena nogometnih pravila: Boban i Collina ispisuju novu povijest

Zvonimir Boban i Pierluigi Collina u ponedjeljak su na Kongresu u Aberdeenu predstavili nova pravila u nogometu. Boban koji je to već neko vrijeme najavljivao, konačno je to i obznanio svijetu
Sport / Nogomet | 05. 03. 2019. u 07:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legendarni hrvatski nogometaš i kapetan Zvonimir Boban i Pierluigi Collina, jedan od najboljih nogometnih sudaca u povijesti, u ponedjeljak su na Kongresu u Aberdeenu predstavili nova pravila u nogometu. Boban koji je to već neko vrijeme najavljivao, konačno je to i obznanio svijetu.

Ovo su prijedlozi novih pravila:

1. Prilikom formiranja živog zida protivnički igrači više neće smjeti biti dio njega. Morat će stajati najmanje metar udaljeni od zida.

2. Kada golman bude izvodio loptu iz peterca, protivnički igrač više neće morati čekati da ona napusti kazneni prostor, nego može krenuti na nju čim je golman ispuca.

3. Svako igranje rukom u kaznenom prostoru iznad visine ramena bit će kazneni udarac, bez obzira na to je li bilo namjere ili ne.

4. Neće više biti moguće zabiti gol rukom, čak i ako se radi o lopti koja je u mreži završila nakon što je tamo završila napucana u ruku.

5. Treneri i igrači s klupe će, poput onih na terenu, dobivati žute i crvene kartone.

6. Igrač koji izlazi iz igre teren može napustiti na bilo kojem dijelu terena.

7. Suci se više neće smatrati "nepostojećima" kada ih dodirne lopta. Ako se lopta odbije od suca u gol-prilici ili se kontakta s njim završi u golu, akcija se prekida i lopta se vraća momčadi koja ju je imala u posjedu.

Kopirati
Drag cursor here to close