Transfer

Iz prvoplasiranog portugalskog kluba u španjolskog ''fenjeraša''

De Tomas je u Benficu stigao prije samo šest mjeseci, a portugalski je velikan za njega platio madridskom Realu 20 milijuna eura. Isti će iznos Benfica sada dobiti od Espanyola.
Sport / Nogomet | 09. 01. 2020. u 12:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vodeći sastav portugalskog nogometnog prvenstva Benfica objavila je u četvrtak kako je prodala španjolskog napadača Raula de Tomasa (25) u Espanyol, trenutačno posljednji sastav španjolske Primere.

De Tomas je u Benficu stigao prije samo šest mjeseci, a portugalski je velikan za njega platio madridskom Realu 20 milijuna eura. Isti će iznos Benfica sada dobiti od Espanyola uz mogućnost dodatne zarade od 20 posto od eventualnog sljedećeg transfera, javlja Hina.

Iako je bio član Reala, De Tomas nikada nije zaigrao za prvu momčad "Kraljevskog" kluba, već je boravio na posudbama u Cordobi (2015-16), Valladolidu (2016-17) i Rayo Vallecanu (2017-19). Prošle je sezone postigao 14 pogodaka za Rayo što mu je donijelo transfer u Benficu, ali je u dosadašnjem tijeku sezone odigrao samo sedam prvenstvenih utakmica te se nije upisao u strijelce. Više je igrao u Kupu, Liga kupu i Ligi prvaka, u tim je natjecanjima sakupio ukupno devet nastupa i tri pogotka.

U Espanyolu bi De Tomas trebao popraviti efikasnost momčadi jer u prvoj polovici sezone niti jedan igrač tog kluba nije postigao više od dva pogotka, javila je Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close