Fernandez

Espanyol predstavio novog trenera

''Želim upoznati igrače i vidjeti kako će reagirati na treningu'', kazao je Fernandez.
Sport / Nogomet | 02. 01. 2020. u 22:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolski nogometni prvoligaš Espanyol predstavio je novog trenera Abelarda Fernandeza (49) koji će klub iz Barcelone voditi do kraja sezone.

 "Osjećam se privilegirano što mogu trenirati ovu momčad i ovaj sjajan klub. Pokušat ću preokrenuti ovu situaciju. Moramo naporno raditi, možda sam mazohist, ne znam, ali volim izazov,", rekao je 49-godišnji Abelardo koji će debitirati u subotu u gradskom derbiju protiv Barcelone.

Espanyol, koji je ove sezone otpustio već dva trenera, najveću utakmicu u sezoni dočekuje na posljednjem mjestu Primere, dok je Barcelona prva s dva boda više od Real Madrida.

"Još nisam razmišljao o derbiju. Prvo želim upoznati igrače i vidjeti kako će reagirati na treningu. Želim da moj tim bude konkurentan u svim utakmicama. Znam da je teška situacija, ali Espanyol je 2004. izašao iz ovakve situacije," kazao je španjolski stručnjak.

Abelardo je tijekom igračke karijere osam godina igrao za Barcelonu, a trenerski se poslom počeo baviti 2008. u drugoj momčadi Sportinga iz rodnog Gijona. Trenirao je i prvu momčad Sportinga, te Alaves.

Espanyol se trenutačno nalazi na posljednjem mjestu Primere sa 10 bodova, pet manje od zone spasa.

Kopirati
Drag cursor here to close