Mostarci protiv Želje i Čelika

'Ranjeni' Zrinjski na 'Plave', Dudić vidi Velež u gornjem djelu ljestvice

"Uvjerili smo se da određeni igrači nemaju potreban karakter da igraju ovakve utakmice i u pravu sam kada to kažem", ističe Mario Ivanković
Sport / Nogomet | 23. 10. 2019. u 19:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su protekli vikend poraženi u Vrapčićima od ljutog rivala Veleža, Plemiće već u subotu, 26. listopada čeka dvoboj sa Željezničarom koji je ove sezone jedan od glavnih kandidata za naslov.

Ovaj derbi za Mostarce dolazi u veoma nezgodno razdpoblje. Poraz u gradskom derbiju zasigurno je poremetio atmosferu, a samim tim Zrinjski se danas suočava i s kadrovskim problemima, o čemu je govorio i asistent Harija Vukasa, Mario Ivanković.

"Iza nas je veliki uspjeh, u gradskom derbiju imate najmanje opravdanja za igru koju pokažete. Na razini nismo bili naročito u drugom poluvremenu. Definitivno imamo veliki problem, pogotovo realizacije u zadnjih 30-40 metara od gola, što se pokazalo u ovoj utakmici, ali i na nekoliko ranijih gostovanja. Uvjerili smo se da određeni igrači nemaju potreban karakter da igraju ovakve utakmice i u pravu sam kada to kažem", ističe Ivanković za SportSport.ba.

Svjestan je kako Plemići nemaju prava na kiks.

"Nama je sada pet sati do 12. Nemamo prava na kiks protiv Željezničara, moramo dati sve od sebe da osvojimo tri boda i doći ćemo do pobjeda. Poslije bi nam došao lakši raspored u kojem bismo probali hvatati priključak."

Na nekoliko nogometaša Zrinjski već neko vrijeme ne može računati. Osim Stojkića koji je zaradio tri žuta kartona, protiv Željezničara neće igrati Tičinović, vjerovano ni Barbarić. Zbog djelomične rupture mišića koju je zadobio u utakmici protiv Veleža (0:1), Miljan Govedarica izvan terena će biti tri tjedna, zbog čega stručni stožer na njega neće moći računati u utakmicama protiv Željezničara, Zvijezde i Tuzla Cityja.

"Nešto ćemo iskombinirati, po cijenu i da igramo sa sedam obrambenih nogometaša koji će gristi svih 90 minuta, pa ako damo gol - damo. Valjda ga nećemo primiti. Dat ćemo šansu onima koji će ostvariti srce na terenu", poručio je Ivanković.

Zrinjski se inače u BHT Premijer ligi BiH trenutno nalazi na skromnom šestom mjestu.

Vremena za odmor nisu imali ni previše igrači Veleža. Jutro nakon Zrinjskog su već bili na terenu, odradili su regeneracijski trening, a onda su odmarali u ponedjeljak. Do petka i utakmice u Zenici će odraditi još dva treninga.

Problema sa sastavom nema, samopouzdanje je nakon subotnjeg trijumfa podignuto za još jednu stepenicu, što nije nevažno. Na startu sezone je cijelo prvo poluvrijeme dosta dobro izgledao Velež, ali je onda Čelik na otvaranju drugog poluvremena s dva gola u tri minute napravio preokret. Čelik je od te utakmice još dva puta mijenjao trenera, Velež jednom. Zeničani su od posljednjih pet utakmica dobili jednu (Široki Brijeg), dok je Velež u istom intervalu, ostao bez bodova tek u Banja Luci.

"U posljednjem kolu smo savladali jednu od najjačih ekipa u našoj ligi, u jednoj teškoj utakmici. Još jednom smo pokazali koliko možemo i ja čvrsto vjerujem da možemo bolje od trenutačnog plasmana na ljestvici. Sada nam se otvara mogućnost da u narednim kolima napravimo taj pomak. Čelik ćemo analizirati, čeka nas teška utakmica i oni su mijenjali trenera i s novim trenerom su napravili taj jedan pomak, ali sada smo mi malo rasterećeniji, nije takav pritisak kakav je bio u svakoj utakmici ranije s obzirom na položaj momčadi na ljestvici, naglasio je Dudić za Bljesak.info.

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close