Serie A

Ivan Jurić pogurao Staru damu u Ligu prvaka

Odigrano je posljednje kolo dramatične borbe za Europu u talijanskoj Serie A. Uz prvaka, milanski Inter, u Ligu prvaka su se plasirali Milan, Atalanta i Juventus.
Sport / Nogomet | 23. 05. 2021. u 23:16 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Milana i Juventusa pridružili su se prvaku Interu i Atalanti kao predstavnici Serie A u sljedećoj sezoni Lige prvaka.

Napoli je ostao bez plasmana u elitno europsko natjecanje jer je u zadnjem kolu odigrao samo 1:1 na svom stadionu protiv Verone pod vodstvom hrvatskog trenera Ivana Jurića.

Bivši igrač zagrebačkog Dinama Amir Rrahmani postigao je pogodak za vodstvo Napolija u 60. minuti, a izjednačio je Faraoni u 69. minuti.

Nikola Kalinić je za Veronu igrao do 63. minute.

Juventus je do Lige prvaka stigao uvjerljivom pobjedom 4:1 na gostovanju u Bologni, ali mu ona ništa ne bi značila da je Napoli uspio svladati Veronu, jer je Milan u Bergamu svladao Atalantu s 2:0.

Dva pogotka za Juventus u Bologni postigao je Morata (29, 47), a po jedan Chiesa (6) i Rabiot (45). Gol za domaću momčad dao je Orsolini (86).

Napoli će tako u Europsku ligu zajedno s Lazijom, koji je poražen u zadnjem kolu kod Sassuola s 2:0.

No, kako je Roma odigrala 2:2 kod Spezije, Sassuolo je ostao bez plasmana u Konferencijsku europsku ligu, novog natjecanje koje kreće od sljedeće sezone.

Pobjedu vrijednu Lige prvaka Milan je ostvario s dva pogotka iz kaznenih udaraca, a oba puta je realizator bio Franck Kessie (43-11m, 90+4-11m).

Na utakmici su pred kraj utakmice svoje minute dobili Mario Mandžukić (od 79.) za Milan i Mario Pašalić (od 80.) za Atalantu.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close