Serie A

Juventus, Milan i Napoli igraju za Ligu prvaka i europske milijune

O sudjelovanju u Ligi prvaka iduće sezone odlučit će utakmice između Atalante i Milana u Bergamu, s tim da je Božica već plasirana, a Milan još nije, potom Bologna - Juventus i Napoli - Verona.
Sport / Nogomet | 23. 05. 2021. u 15:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu su odigrana tri susreta posljednjega kola talijanske Serie A. Šesnaestoplasirani Cagliari izgubio je na domaćem terenu od jedanaeste Genoe s 1:0, a strijelac jedinog pogotka bio je Eldor Shomurodov u 15. minuti.

Hrvatski veznjak Marko Rog i dalje pauzira zbog ozljede, Marko Pjaca igrao je prvo poluvrijeme, dok je kod Genoe hrvatski reprezentativac Milan Badelj ostao na klupi.

U drugom susretu devetoplasirana Sampdoria kod kuće je svladala Parmu s 3:0, a golove su postizali Quagliarella u 20., Omar Colley u 44. i Manolo Gabbiadini u 64. minuti. Parma je time ostala na posljednjem mjestu i sljedeće sezone nastupat će u Serie B.

Crotone i Fiorentina remizirali su u dvoboju bez golova.

U nedjelju će se kompletirati sezona talijanskoga prvenstva, a titulu je već otprije osigurao milanski Inter.

O sudjelovanju u Ligi prvaka iduće sezone odlučit će utakmice između Atalante i Milana u Bergamu, s tim da je Božica već plasirana, a Milan još nije, potom Bologna - Juventus i Napoli - Verona.

Pogleda li se tablica Serie A, jasno je da Napoli, JUventus i Milan moraju ići na pobjedu, žele li biti sigurni za Ligu prvaka.

Postoji mogućnost i da sva tri kluba imaju isti broj bodova. To će se dogoditi ako Juventus odigra neriješeno protiv Bologne, Milan izgubi od Atalante, a Napoli izgubi od Verone. U tom slučaju bi svi imali po 76 bodova.

U takvom raspletu bi najgore prošao Juventus jer u tom trokutu ima najlošiji međusobni omjer. Milan ima najbolju gol-razliku u međusobnim susretima, a ispred Juventusa je i Napoli.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close