Al Ain FC

Ivan Bubalo preuzima azijskog velikana: To je ponuda koja se dogodi jednom u životu

''Obavio sam dva intervjua sa čelnicima kluba, oni su bili super zadovoljni onim što su čuli o meni kao i mojim dosadašnjim radom''.
Sport / Nogomet | 10. 06. 2022. u 15:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznato bh. trenersko ime, Ivan Bubalo, seli u Ujedinjene Arapske Emirate gdje će voditi U-17 nogometnu akademiju tamošnjeg velikana Al Ain FC za kojeg često nogometni stručnjaci kažu da je azijski Real Madrid.

Tu informaciju za Bljesak.info potvrdio je Ivan Bubalo koji je kazao kako je do suradnje došlo na preporuku dugogodišnjeg prijatelja i bivšeg suigrača Nikole Marića koji je tamo već tri godine.

''Obavio sam dva intervjua sa čelnicima kluba, oni su bili super zadovoljni onim što su čuli o meni kao i mojim dosadašnjim radom i nakon određenih konzultacija u klubu poslali su mi ponudu i ja sam naravno objeručke prihvatio jer je to zaista ponuda koja se dogodi jednom u životu i nisam mnogo razmišljao'' kazao nam je Bubalo.

S obzirom da je Al Ain FC najtrofejniji klub Emirata, treneru Bubalu to stvara dodatni motiv.

''Radio sam u našim klubovima i to je zaista jedan pritisak jer uvijek nekako ili odlučuje ili ne odlučuje jedna utakmica tako da je pritisak izražen, a dolje mi je to ništa drugo nego motiv. Motiv za napredak, za daljnji rad jer imam ambicije malo veće nego što su i oni očekivali i nadam se da sam otvorio vrata za nešto više''.

Ekipu Al Aina vodili su i treneri Zlatko Dalić te Zoran Mamić, no Bubalo kaže kako ih nije kontaktirao jer je i sam već znao sve o situaciji u klubu.

''O uvjetima znam apsolutno sve, upoznali su me ljudi s kojima sam tamo razgovarao, a može se vidjeti i preko interneta i ostalih platformi. Uvjeti su zaista vrhunski, doslovno azijski Real Madrid. Nisam imao kontakta sa navedenim dvojcem, znam da su bili dolje i da su napravili vrhunske rezultate''.

Ugovori u Al Ainu idu ''godinu za godinom'', pa je tako i Bubalo potpisao ugovor na godinu dana, ali ne krije kako bi želio ostati duže.

''Ugovor ide godinu za godinom, pa se nakon toga ugovor produžuje i godinu dana imaš tu sigurnost, pa se na osnovu tvojih rezultata odlučuje hoćeš li produžiti ili ne. Ambicije su mi da za nekih par godina ostvarim rezultate i idem stazama našeg Zlatka Dalića ili Zorana Mamića, pa onda što bude'', zaključio je Bubalo za Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close