48-godišnji ekonomist

Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka: Ciljevi su isti - Napasti 2 trofeja i grupna faza

Nadzorni odbor Hajduka je nakon poraza Bijelih na Rujevici protiv Rijeke smijenio dosadašnjeg predsjednika uprave Lukšu Jakobušića.
Sport / Nogomet | 25. 04. 2024. u 13:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je klub s Poljuda. 

Podsjetimo, Nadzorni odbor Hajduka je nakon poraza Bijelih na Rujevici protiv Rijeke smijenio dosadašnjeg predsjednika Uprave Lukšu Jakobušića. Na press-konferenciji održanoj 8. travnja obavijestili su navijače i ostalu javnost da će do odabira novog stalnog predsjednika tu ulogu kao vršiteljica dužnosti obavljati članica Uprave Marinka Akrap.

Akrap i Ivan Matana ostaju na svojim funkcijama u Upravi, a Bilić je potvrdio da će u klub doći i novi član Uprave, zadužen za sportski sektor, odnosno za nadziranje i koordiniranje rada voditelja Akademije i sportskog direktora, kako bi se što lakše slagala prva ekipa i osiguravala tranzicija mladih igrača iz juniora u seniore.

Bilić je potvrdio i kako intenzivno razgovara s Mindaugasom Nikoličiusom te će se uskoro odlučiti ostaje li sportski direktor u klubu ili će se tražiti nova osoba.

"Ubuduće želimo da Akademija igra po uzoru na prvu ekipu, da ta tranzicija bude lakša. To će biti zadatak člana Uprave za sport. Budućnost Hajduka je zapisana u Strategiji, od toga se ne odstupa. Prilagodit ćemo dijelove Strategije, ali ciljevi su isti - napasti dva trofeja i grupna faza. To ne možemo ostvariti samo s mladima, imat ćemo kombinaciju njih i iskusnih. Vidjet ćemo hoće li to biti kroz feeder klubove, no ne bih sada o tome.

Što se tiče odnosa s HNS-om, Hajduk će surađivati sa svima po pitanju vlastitih interesa. Mi ćemo tražiti naš interes kroz suradnju s drugima, što se tiče infrastrukture, ali ćemo paziti da sačuvamo vrijednosti kluba. Nećemo dovesti trenera koji će reći: 'Kupite mi ova tri, a neću gurati ni jednog mladog.'

Treba nam trener koji će razvijati mlade igrače", rekao je Bilić, a predsjednik Nadzornog odbora Aljoša Pavelin naglasio je i cilj plasmana u grupnu fazu europskog natjecanja.

"Gospodin Bilić rođen je 19. listopada 1976. godine u Splitu, ekonomist je sa završenim studijem u Georgia State University, financijski savjetnik te privatni poduzetnik.

Poslovnu karijeru započeo je u zagrebačkoj podružnici tvrtke Ernst & Young. Radio je još kao direktor financijskog kontrolinga u Addiko banci, Chief financial officer u Rimac automobilima, direktor u reviziji tvrtke Mazars Cinotti, direktor tvrtke Jumpin, a zatim osniva i vlastitu tvrtku za financijsko savjetovanje i pružanje konzultantskih usluga Eonea savjetovanje.

Prije dolaska u Hajduk obnašao je funkciju predsjednika Uprave tvrtke Presoflex gradnja iz Požege.

Radeći za tvrtke Ernst & Young i Mazars Cinotti bavio se vođenjem niza projekata nadzora UEFA-e, procesima licenciranja HNS-om i Nogometnom Federacijom BiH te nadzorom korištenja sredstava FIFA-e od strane HNS-a", navode na službenim stranicama Hajduka.

Kopirati
Drag cursor here to close