Dolina ćupova

Istočna tribina Grbavice neće biti spremna do prve domaće utakmice

Sport / Nogomet | 13. 02. 2017. u 19:32 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izgradnja istočne tribine stadiona Grbavica s koje će 4.600 navijača moći gledati utakmice omiljenog kluba, bliži se završetku. Temelji tribine su odavno završeni, a konstrukcija svakim danom napreduje.

Direktor Željezničara Mirsad Šiljak izjavio je da bi radovi trebali biti završeni do 4. ožujka, ali da tribina vjerojatno neće biti u funkciji za prvu domaću utakmicu protiv Mladosti iz Doboj Kaknja.


“U Željezničaru je ovih dana atmosfera na nivou, a to se prenijelo i na gradilište gdje izgradnja istočne tribine svakim danom napreduje. Ovog vikenda je urađeno mnogo posla i nadamo se da će radovi biti okončani do 4. 3. kada imamo prvu domaću utakmicu protiv Mladosti. Vjerojatno neće biti u funkciji za taj meč, ali radovi će biti privedeni kraju”, rekao je Šiljak.

Po okončanju izgradnje istočne tribine, sljedeći projekt Željezničara bit će izgradnja južne tribine, na kojoj su tradicionalno smješteni najvatreniji navijači Željezničara – Manijaci.

Šiljak ističe da južna tribina mora biti natkrivena, jer je to Uprava obećala navijačima te će po okončanju tog projekta ukupni kapacitet stadiona biti oko 16.000 sjedećih mjesta.


“Zadovoljni smo kapacitetom koji ćemo imati nakon što završimo ove projekte. Zapadna tribina Grbavice, koja je najskuplji dio stadiona, ostat će netaknuta u narednom periodu. Za utakmice domaćeg prvenstva to je sasvim dovoljno, a možda će biti malo skučeno za europske. Ovo je tek početak rekonstrukcije stadiona Grbavica, u planu je i osvježenje sjeverne tribine, a vremenom ćemo riješiti sva pitanje i probleme”, naglašava direktor Željezničara.

Stadion Grbavica trenutno ispunjava kriterije UEFA-e druge kategorije, a jedan od budućih ciljeva Uprave Željezničara bit će ispunjavanje kriterija za treću kategoriju.

“Ispunjenje treće kategorije UEFA-inih kriterija, koji su zahtjevni, neće biti lagan posao, ali vjerujem da Uprava Željezničara u ovom sastavu to može ispuniti. Nadamo se da u tome možemo uspjeti, jer jedan od naših ciljeva je da reprezentacija BiH na Grbavici igra barem prijateljske utakmice”, zaključio je Šiljak.

Izvori financiranja navedenih projekata FK Željezničar vlastita su sredstva kluba, sredstva sponzora i podrška navijača putem različitih projekata.

Kopirati
Drag cursor here to close