Champions League

Inter je u finalu Lige prvaka

Inter je pobijedio Milan 1:0 u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka i s ukupnih 3:0 plasirao se u finale.
Sport / Nogomet | 16. 05. 2023. u 23:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Intera izborili su plasman u finale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom susretu polufinala na San Siru pred 75.567 gledatelja pobijedili gradskog suparnika Milan sa 1-0 i tako potvrdili 2-0 pobjedu iz prvog susreta.

Pogodak odluke zabio je Lautaro Martinez u 74. minuti. Argentinac je ušao u kazneni prostor s lijeve strane, izmjenio dodavanje s Lukakuom, te lijepo pogodio u bliži kut za 1-0. 

Pogodak Lautara OVDJE

Inter će u finalu 10. lipnja u Istanbulu igrati protiv boljeg iz sutrašnjeg okršaja Manchester Cityja i Real Madrida. Prvi susret na Santiago Bernabeu je završio 1-1.

Nakon 13 godina Italija ponovo ima predstavnika u finalu Lige prvaka.

Upravo je Inter 2010. bio posljednji talijanski finalist. Inter je te godine i osvojio europski naslov nakon 2-0 pobjede protiv Bayerna. Bila je to treća europska kruna za "Nerazzurre" nakon slavlja 1964. i 1965.

Inter je još dva puta igrao u finalu, 1967. je izgubio od Celtica, a 1972. od Ajaxa.

Večerašnji dvoboj na Meazzi bio je peti "Derbi della Madonina" ove sezone pri čemu je Inter slavio čak četvrti put.

U Serie A je Milan pobijedio sa 3-2, a Inter je uzvratio pobjedom 1-0. Dva velika rivala igrala su i u talijanskom Superkupu, u Rijadu gdje je Inter bio bolji sa 3-0. U prvom polufinalu je Inter pobijedio sa 2-0, a uzvrat je također otišao na stranu "Nerazzurra".

U uzvratnoj utakmici je Edin Džeko za Inter igrao do 66. minute, dok je Brozović u igru ušao u 44. minuti. Rade Krunić odigrao je svih 90 minuta za AC Milan.

Kopirati
Drag cursor here to close