Kolo prije pauze

Inter ostaje na vrhu

Trenutak odluke na Meazzi se dogodio na isteku prvih pola sata igre. Brza kontra Intera, Džeko je bio asistent, loptu je propustio Brozović, a u mrežu je sproveo Denzel Dumfries.
Sport / Nogomet | 22. 12. 2021. u 21:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Novu godinu Inter ulazi kao vodeći sastav Serie A. U posljednjem kolu prije pauze koja traje do 6. siječnja, Inter je na svom terenu savladao Jurićev Torino 1:0, što je njihove sedma uzastopna pobjeda u domaćem prvenstvu. Za privremenu prednost od sedam bodova u odnosu na drugoplasirani Napoli i trećeplasirani Milan.

Trenutak odluke na Meazzi se dogodio na isteku prvih pola sata igre. Brza kontra Intera, Džeko je bio asistent, loptu je propustio Brozović, a u mrežu je sproveo Denzel Dumfries. Džeko je odradio svih devedeset minuta, Perišić je igru napustio u 90. minuti, a Brekalo u 76. minuti, dok su Brozović i Pjaca odigrali cijelu utakmicu.

Tudorova Verona je nakon dva vezana poraza bila blizu trijumfa protiv Fiorentine. Domaća momčad je povela u 17. minuti pogotkom Lasagne i činilo se kako bi mogla uzeti sva tri boda, ali je onda devet minuta prije kraja pogodio Castrovilli. Fiorentina je u odličnom seriji, pet utakmica su u prvenstvu bez poraza, nakon tri pobjede stigla su dva remija. Boško Šutalo je odigrao cijelu utakmicu za Veronu koja je s 24 boda ostala na 12. poziciji, a Fiorentina je s 32 boda na sedmom mjestu.

Nakon uvjerljive pobjede u gostima protiv Atlante, mnogi su očekivali da će Roma ove srijede upisati i treću zaredom ali se to nije dogodilo. Međutim, na Olimpicu je nula dugo bila aktivna, sve do 72. minute. Uzbekistanac Shomurodov je osigurao vodstvo Rome koje je trajalo osam minuta. Bod gostima iz Genoe je osigurao Gabbiadini. Sampdoria je u zadnje tri utakmice osvojila solidnih pet bodova pa je sve bliža sredini tabele.

U prve dvije utakmice odigrane u srijedu nogometaši rimskog Lazija i Bologne ostvarili su pobjede na gostujućim stadionima.Lazio je prošao teško gostovanje u Veneziji. Gosti su dobro krenuli u susret, Pedro je zabio nakon tri minute igre. Forte je u 30. minuti izjednačio, ali su Rimljani u drugom poluvremenu došli do pobjede golovima Acerbija (48) i Luisa Alberta (95), koji je u 74. minuti ušao umjesto Tome Bašića. Hrvatski veznjak je u 64. minuti zaradio žuti karton.

Lazio je unatoč pobjedi ostao na devetom mjestu s 31 bodom, ali se bodovno izjednačio s dvije momčadi koje imaju bolju gol-razliku, ali i utakmicu manje, a to su Roma i Fiorentina. Venezia sa 17 bodova na 16. poziciji. Mihajlovićeva Bologna je pobjedu kod Sassuola osigurala već u prvom poluvremenu golovima Orsolinija (36) i Hickeyja (44), a tri boda je potvrdio Santander u četvrtoj minuti nadoknade.

 

Kopirati
Drag cursor here to close