Dok se Savez ne odazove...

Inicijativa 4R će kontaktirati UEFA-u

Inicijativa 4R će direktno kontaktirati predstavnike UEFA-u s ciljem da ih upozna s trenutnim stanjem u bh. nogometu i ciljevima inicijative koji su isključivo sportski.
Sport / Nogomet | 03. 08. 2021. u 18:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju 18.07.2021., pokrenuta je ''Inicijativa za reformu, ravnopravnost, razvoj i regularnost nogometnog natjecanja u Bosni i Hercegovini'' (skraćeni naziv: ''Inicijativa 4R'') koja je nastavak prethodnih aktivnosti premijerligaških klubova s ciljem osnivanja Udruženja.

Cilj Inicijative 4R je poboljšanje kvaliteta i regularnosti Premijer lige Bosne i Hercegovine za dobrobit svih nogometnih klubova bez obzira iz kojeg dijela Bosne i Hercegovine dolaze.

Istog dana, Inicijativa 4R je uputila NSBiH javni (nakon toga i pismeni) poziv na dijalog za dobrobit bh. nogometa bez ikakvih osobnih zahtjeva. Predstavnici NSBiH su odbili da vode bilo kakav dijalog s predstavnicima 5 nogometnih klubova koji su podržali ovu Inicijativu, piše SportSport.ba

Predstavnici Inicijative 4R su i dalje spremni na dijalog. Međutim, dok se Savez ne odazove, bit će pokrenuti sljedeći koraci:

1) Inicijativa 4R će direktno kontaktirati predstavnike UEFA-u s ciljem da ih upozna s trenutnim stanjem u bh. nogometu i ciljevima  inicijative koji su isključivo sportski.

2) U roku od 15 dana će bit proširen bojkot klubova koji čine Inicijativu 4R izvan dosadašnjeg okvira.

3) NSBiH će biti dostavljen prijedlog Statuta Udruženja premijerligaša u skladu s važećim nogometnim i državnim propisima. Inicijativa 4R očekuje odobrenje prijedloga u skladu s prethodnim javno deklariranim izjavama predstavnika Saveza kojima podržavaju osnivanje Udruženja.

4) Organizirat će se sastanak svih premijerligaša koji budu zainteresirani za dugoročno poboljšanje stanja u bh. nogometu.

Kopirati
Drag cursor here to close