(Samo)uvjeren

Infantino: Većina je za održavanje SP-a svake dvije godine

"Ako bi imali sutra glasovanje, većina bi bila za održavanje Svjetskog prvenstva svake dvije godine. No, to trenutačno nije tema, gledamo kako možemo poboljšati naš čitav kalendar, kako poboljšati nogomet"
Sport / Nogomet | 20. 12. 2021. u 22:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino i dalje ne odustaje od prijedloga o održavanju svjetskog prvenstva svake dvije godine, a rekao je danas kako ima većinsku podršku nakon sastanka s vodećim ljudima nacionalnih saveza.

Brojni iz svijeta nogometa protive se tom planu, predvođeni s UEFA-om koja prijeti bojkotom u slučaju implementacije te ideje.

"Ako bi imali sutra glasovanje, većina bi bila za održavanje Svjetskog prvenstva svake dvije godine. No, to trenutačno nije tema, gledamo kako možemo poboljšati naš čitav kalendar, kako poboljšati nogomet i tko će sve biti uz nas u novom sustavu nogometne budućnosti", rekao je Infantino.

On smatra da je važno na kraju donijeti dobru odluku za nogomet u globalu.

"Nastavit ćemo razgovor i analize. Nadamo se napretku", ustvrdio je predsjednik FIFA-e, prenosi HRT.

Prema izvješćima FIFA-e, ako bi se svjetsko prvenstvo igralo svake dvije godine s 48 ekipa, prihodi bi narasli sa 7 milijardi dolara na 11.4 milijardi dolara u periodu od četiri godine zahvaljujući prodanim kartama, medijskim pravima i sponzorima.

Višak od 3.4 milijardi podijelio bi se među nogometnim savezima, u iznosu od 16 milijuna dolara, a na taj način bi se smanjila razlika između bogatih i siromašnijih saveza.

Kopirati
Drag cursor here to close