Dana ponuda

Ineos i službeno kandidat za kupnju Manchester Uniteda

Ratcliffeova tvrtka natjecat će se s katarskim šeikom Yassimom bin Hamadom Al Thanijem, koji dao ponudu za kupnju Uniteda od obitelji Glazier u petak prenosi Hina.
Sport / Nogomet | 18. 02. 2023. u 18:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tvrtka Ineos britanskog milijardera Jima Ratcliffea potvrdila je u subotu da je dala ponudu za kupnju Manchester Uniteda, obećavajući da će momčad Premier lige ponovno učiniti najboljim nogometnim klubom na svijetu.  

Ratcliffeova tvrtka natjecat će se s katarskim šeikom Yassimom bin Hamadom Al Thanijem, koji dao ponudu za kupnju Uniteda od obitelji Glazier u petak prenosi Hina.

"Možemo potvrditi da su Sir Jim Ratcliffe i Ineos dali ponudu za većinsko vlasništvo nad nogometnim klubom Manchester United. Mi smo ambiciozni i vrlo konkurentni i željeli bismo uložiti u Manchester United kako bismo klub ponovno učinili klubom broj jedan na svijetu", stoji u priopćenju tvrtke.

Ratcliffe, koji je prošle godine neuspješno pokušao kupiti Chelsea s ponudom od 4.25 milijardi funti, rođen je u Failsworthu, blizu Manchestera, i veliki je navijač Uniteda. Jedan je od najbogatijih ljudi u Velikoj Britaniji čije se bogatstvo procjenjuje na 15 milijardi dolara. Ratcliffe je nakon neuspjeha s Chelseajem izjavio da bi pokušao kupiti United, ali da su ga američka braća Joel i Avram Glazer obavijestili da klub nije na prodaju. Međutim, u međuvremenu su promijenili svoj stav i Ratcliffe se sada pridružio procesu nadmetanja.

Grupa Ineos vlasnik je francuskog kluba Nice i švicarskog kluba Lausanne. Klub Old Trafford je u vlasništvu obitelji Glazer od 2005. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close