Iznenađujući rasplet u skupini A

Indija u zadnjoj minuti ostala bez osmine finala, Ali postigao četiri gola koliko i Uzbekistan za poluvrijeme

Mladi 22-godišnji Almoez Ali skrenuo je pažnju na sebe fenomenalnom utakmicom protiv Sjeverne Koreje. Postigao je četiri gola te tako postao prvi igrač kojem je to pošlo za rukom na jednoj utakmici Azijskog kupa.
Sport / Nogomet | 14. 01. 2019. u 20:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završeno je natjecanje u skupini A Azijskog kupa, nakon domaće reprezentacije Ujedinjenih Arapskih Emirata, plasman u osminu finala je izborio Tajland dok je prolasku dalje blizu i Bahrein.

Konačan rasplet u ovoj skupini na kraju je bio pomalo iznenađujući, jer Tajland je nakon početnih 1:4 protiv Indije bio na konopcima, u ništa boljem položaju nije bio ni Bahrein, ali su se stvari promijenile u završnici. Najgore je prošla Indija koja je u prva dva susreta ostavila odličan dojam. Da stvar bude gore, ovoj reprezentaciji je za prolaz dalje danas trebao samo bod. Bod bez kojeg su ostali nespretno u 89. minuti utakmice. Nakon gužve u kaznenom prostoru Pronay Halder ruši Hamada Al Shamsana, Jamal Rashid šutira po sredini gola Bahrein stiže do pobjede. Bez obzira na gol iz jedanaesterca, treba reći da je po prikazanom Bahrein zasluženo stigao do pobjede.



U drugom susretu ove skupine, domaća reprezentacija je vodila golom Ali Ahmeda Mabkhouta iz devet minute. Bod vrijedan prolaska dalje Tajlandu je donio Thitipan Puangchang u 41. minuti.

Mladi 22-godišnji Almoez Ali skrenuo je pažnju na sebe fenomenalnom utakmicom protiv Sjeverne Koreje. Postigao je četiri gola te tako postao prvi igrač kojem je to pošlo za rukom na jednoj utakmici Azijskog kupa.

Katar je nakon 11 minuta vodio 2:0, Ali Almoez je bio dvostruki strijelac. Jedna gol je do odmora dodao Khoukhi, a onda je u nastavku opet u razmaku od pet minuta Ali dva puta svladao vratara Sjeverne Koreje. Abdelkarim Hassan se pobrinuo za konačnih 6:0. U posljednjih 13 utakmica reprezentacije Katara, Almoez Ali je zabio 12 golova.

Prošle godine je na Azijskom kupu za uzraste do 23 godine, Almoez Ali vodio Katar do trećeg mjesta kao prvi strijelac turnira u Kini sa šest golova.



Japan je također na očekivanih šest bodova, ali nije pretjerano uvjerljiv kao neke druge repreztenacije iz kruga favorita. Prolaz u osminu finala Japan je osigurao trijumfom nad Omanom 1:0. U prvih 15-tak minuta Japanci su propustili dvije dobre prilike, a onda je Oman veliku preko Salaaha Al-Yahyaeia koji šalje nakon kontre loptu pored gola. Japan je stigao do gola iz jedanaesterca, Haraguchi je bio realizator igrala se 28.minuti, iako je ostao upitno da li je prekršaj baš nad Haraguchijem napravljen u kaznenom prostoru. U finišu prvog dijela Oman je ponovo opasno zaprijetio, ali ovaj put Izwan Yaacob sudac iz Malezije nije vidio igranje rukom Nagatoma. Najbolju priliku za izjednačenje propustio je u osamdesetoj minuti Saleh.



Uzbekistan je protiv Turkmenistana odigrao perfektno prvo poluvrijeme. Eldor Shomurodov je bio dvostruki strijelac, po jednom su se upisali Sidikov i Shomurodov za sigurnih 4:0 do 42 minute što je na kraju bio i konačan rezultat.

Kopirati
Drag cursor here to close