Poznata još tri putnika u osminu finala

Iran, Irak, Saudijska Arabija idu dalje

Prema očekivanju, već nakon drugog kola Iran, Irak i Saudijska Arabija izborili su plasman u osminu finala Azijskog prvenstva
Sport / Nogomet | 12. 01. 2019. u 20:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon početnih nekoliko dana kada su uživali u rezultatskim iznenađenjima, stvari kako turnir prolazi dolaze na svoje mjesto.

Prema očekivanju, već nakon drugog kola Iran, Irak i Saudijska Arabija izborili su plasman u osminu finala Azijskog prvenstva. Iran je protiv slabijih protivnika odradio posao, ima šest bodova i gol razliku 7:0. Protiv Vijetnama nije bilo problema.

Saman Ghoddos je odlično pronašao Sardara Azmouna kojem nije bilo teško glavom zabiti sedam minuta prije odlaska u svlačionice. Isti igrač je postavio konačan rezultat u 70.minuti. Ovo je njegov treći gol na turniru i trenutačno je prvi strijelac Azijskog kupa.



I Katanecov Irak je prošao u nokaut fazu. Za razliku od prve stresne utakmice protiv Vijetnama, u duelu s Jemenom je bilo ipak lakše. Već nakon dvanaest minuta igre Mohanad Kadhim je osigurao vodstvo Iraka. Osam minuta kasnije Bashar Resan je šutirao, let lopte očito loše procijenio golman Al Sowadi i utakmica je većim dijelom bila riješena. U posljednjim trenucima susreta Alaa Abbas najbolje reagira na povratnu loptu Ahmeda Yasina za 3:0.



Gol manje u odnosu na Iran postigli su igrači Saudijske Arabije. I ovom susretu favoriti su ranim golom usmjerili utakmicu u željenom pravcu. Fahad Al-Muwallad je zakucao loptu pod gredu nakon panične reakcije Oumarija i Alexandera. Drugi gol je djelo Hussaina Al Mogahwija, ali je veći dio poslao obavio Hattan Babhir.

Kopirati
Drag cursor here to close