GOŠK iz Gabele

Ilić: Ni sad cilj nije prvo mjesto, nego stabilnost kluba

Gabeljanima slijedi i organizacija Memorijala Andrije Ankovića, ali i nadogradnja infrastrukture.
Sport / Nogomet | 29. 11. 2021. u 17:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ono što su najavljivali za prošlu sezonu u gabelskom GOŠK-u sad ostvaruju bez ikakvog potenciranja ciljeva i ambicija, a ljestvica Prve lige FBiH ukazuje da su prvu polusezonu okončali bez poraza i kao jesenski prvaci.

Predsjednik kluba Lujo Ilić ističe da je zadovoljan, ali da su i dalje glavni planovi kluba ostvariti stabilnost.

''Momci su napravili čudo. Ovo je rekord otkad postoji federalna liga jer mislim da nitko nikad jednu polusezonu nije završio bez poraza'', govori Ilić za Dnevni list i nastavlja: ''Liga je dosta izjednačena, tu je šest – sedam klubova koji malo odskaču i mogu se boriti za prvo mjesto. Sve nas dijele mrvice i zato je ovaj rezultat još veći. Mislim da se suđenje popravilo i da je liga korektnija nego prije''.

Napominje da GOŠK nastavlja po istom kursu.

''Ni sad ne najavljujemo prvo mjesto. Hoćemo da napravimo vrhunsku ekipu, proizvodimo mlade igrače i da klub bude stabilan u kojoj god ligi igrao. Cilj je da se svake godine proda jedan igrač jer klub drukčije ne može živjeti. Momci igraju bez pritiska, mislim da smo sad pogodili karakter i ekipu'', ističe Ilić.

Već rade i na tome s kojim će kadrom započeti pripreme 20. siječnja sljedeće godine.

''Stručni stožer će odlučiti i predložiti što dalje po pitanju igračkog kadra. Na tome već radimo, a imat ćemo maksimalno četiri promjene'', kaže Ilić.

GOŠK je prošle sezone otvoreno najavio napad na Premijer ligu, a onda su imali jako lošu prvu polusezonu sa osvojih samo 14 bodova. Minule jeseni su osvojili 33.

''Prošle sezone smo svi napravili grešku, vjerovali smo igračima da mogu napraviti nešto veliko, a onda smo vidjeli da to nije to, pa smo dovodili igrače koji nisu prošli pripreme, došle su povrede itd. Ova ekipa ima samo 2 poraza u 30 utakmica. Imamo sjajan kolektiv, klapu koja je napravila rezultat'', ističe Ilić.

Gabeljanima slijedi i organizacija Memorijala Andrije Ankovića, ali i nadogradnja infrastrukture.

''Prioritet su nam reflektori. Imamo projekt u vezi toga i trebamo polako početi raditi taj dio. Sljedeći projekt je druga, svečana tribina sa 1.000 mjesta sa svim pratećim sadržajima'', zaključio je Lujo Ilić.

Od dolaska na klupu gabelskog GOŠK-a prošle zime, i za razliku od svojih prethodnika, šef struke Ivan Bubalo nijednog trenutka nije ništa posebno najavljivao, osim da će ekipa u svaku sljedeću utakmicu ući sa nastojanjem da pruži najbolje od sebe.

Njegov ukupni skor u 30 prvenstvenih utakmica na klupi GOŠK-a je 17 pobjeda, 11 remija i 2 poraza.

Ovo je zaista impresivno ako se prisjetimo da se radi o jako izjednačenom natjecanju.

Ukupna gol razlika ekipe je 55:22. Imali su tendenciju rasta jer je na proljeće ekipa imala skor od 29 bodova (gol razlika 29:13), a minule jeseni 33 boda (gol razlika 26:9).

Kopirati
Drag cursor here to close