Legenda Andore

Ildefons Lima Sola s 41 godinom na leđima prkosi vremenu

Neuništivi 41-godišnji Ildefons Lima je sinonim za nogomet u Andori. Najdugovječniji je igrača u nekom reprezetnativnom dresu (karijera mu traje već preko 24 godine), sinoć je ipak morao izaći iz igre u drugom poluvremenu...
Sport / Nogomet | 10. 10. 2021. u 13:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu je Engleska rutinirano projurila nacionalnim stadionom u Andorra la Velli pobijedivši domaćina s visokih 5:0, ali Englezi nakon utakmice nisu bili u fokusu znatiželjne javnosti.

Bez obzira na pet postignutih pogodaka koje su redom ubacivali Chilwell, Saka, Abraham, Ward-Prowse i Grealish, jedan proćelavi stoper Andore koji je u igru ušao u 31. minuti nakon ozljede Garcije, ukrao je 'show' gostima i postao zaštitno lice ove, rezultatski ipak nebitne utakmice za Andoru.

Neuništivi 41-godišnji Ildefons Lima je sinonim za nogomet u Andori. Najdugovječniji je igrača u nekom reprezetnativnom dresu (karijera mu traje već preko 24 godine), sinoć je ipak morao izaći iz igre u drugom poluvremenu jer vremešni stoper nema snage odigrati cijelo poluvrijeme.

Učinak mi je bio više nego skroman. Dodirnuo je loptu svega osam puta, otklonio je jednu opasnost, blokirao jedan udarac i nije dodao nijednu loptu. Za njega je to manje bitno jer je do sad skupio preko 130 nastupa za reprezentaciju, a može se pohvaliti i sa 11 pogodaka, piše Germanijak.hr.

Kurioziteta radi, kada je on davne 1997. godine debitirao za Andoru, 8 igrača iz trenutnog sastava Engleske nije bilo ni rođeno (Ramsdale, Foden, Mount, Rice, Saka, Sancho, Abraham i Tomori).

Lima ne namjerava prestati igrati nogomet. Nakon nekoliko izleta u Grčjkoj, Švicarskoj i Španjolskoj, Lima se vratio u Andoru, trenutno nosi dres Intera d’Escaldesa i igrat će dok 'ne padne s nogu'.

Idlefons se dobro zabavlja i na Twitteru. Označio je ubojitog Sancha u svojoj objavi, žaleći se na mladog krilnog napadača i njegovu brzinu...

Kopirati
Drag cursor here to close