Nogometna zvijezda

Ronaldo u Iranu na poklon dobio tradicionalni perzijski tepih

Tradicionalni perzijski tepisi su među najljepšim i najizdržljivijim tepisima u svijetu, a razne su regije razvile vlastite prepoznatljive uzorke i stilove.
Sport / Nogomet | 18. 09. 2023. u 19:22 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna zvijezda Cristiano Ronaldo tijekom boravka u Iranu na poklon je dobio tradicionalni perzijski tepih.

Saudijski Al Nassr za koji igra Ronaldo u grupnoj fazi Azijske lige prvaka (AFC) sastat će se u Teheranu protiv iranskog predstavnika Persepolisa.

Predsjednik Persepolisa Reza Darvish tim povodom poklonio je perzijski tepih Ronaldu koji je zajedno sa saudijskim timom stigao u Iran.

Foto: Anadolija / Tepih za Ronalda

Tradicionalni perzijski tepisi su među najljepšim i najizdržljivijim tepisima u svijetu, a razne su regije razvile vlastite prepoznatljive uzorke i stilove. Korištenje vune visoke kvalitete, prirodnih boja i fina izrada osiguravaju dugi život ovih izdržljivih tepiha.

Utakmica između Persepolisa i Al Nassra na rasporedu je u utorak 19. rujna od 20 sati.

Dolazaka Portugalca i njegove ekipe u Teheran je izazvao pravi kaos.
Navijači su ispratili autobus s Ronaldom i suigračima, među kojima je i hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović, kada su napuštali zračnu luku Imam Khomeini.

Ronaldo je prije toga od predsjednika kluba Persepolisa na poklon dobio perzijski tepih. Veliki transparenti dobrodošlice s portretima nogometaša Al Nassra izvješeni su na mostovima glavnih cesta koje prelaze ogromnu iransku prijestolnicu, nenaviknutu na doček međunarodnih zvijezda zbog diplomatske izolacije zemlje.

Društvenim mrežama dijele se snimke stotina navijača koji su trčali za autobusom, a zatim i onih koji su upali u hotel u kojem je smještena momčad Al Nassra. Ronaldovi fanovi na snimkama prolaze hodnicima i zazivaju portugalsku zvijezdu.

Međutim, nijedan navijač neće moći prisustvovati utakmici u utorak na stadionu Azadi, najvećem u zemlji s 90 tisuća mjesta, zbog sankcija Azijske konfederacije (AFC). Utakmica koja se igra iza zatvorenih vrata ipak će imati prijenos na televiziji. Persopolis je kažnjen zbog kontroverznih poruka na Instagramu objavljenih još 2021. godine.

Video: Ronaldo u Teheranu 

Igrači Al Nassra do utakmice će biti pod osiguranjem elitne jedinice policije, specijalizirane za predsjednička putovanja, objavio je sportski portal Varzesh 3.

Svim klubovima je želja dobro startati u Azijskoj ligi prvaka, u kojoj su saudijski klubovi favoriti nakon što su tijekom ljeta doveli brojne europske zvijezde. Al Nassr je doveo Sadija Manéa, Séka Fofanu, Otavija, Aymerica Laportea, Alexa Tellesa i Brozovića.

Al Nassr će pokušati uzvratiti iranskom klubu za poraz u polufinalu natjecanja 2020. godine. Persepolis, najuspješniji i najpopularniji klub u Iranu, dvaput je bio finalist tamošnje Lige prvaka (2018. i 2020.), dok ju je Al Nassr osvojio 1995. godine

Video: Ronaldo u Teheranu 

U grupi "E" Azijske lige prvaka još se nalaze katarski Al-Duhail i Istiqlol Dushanbe iz Tadžikistana.

Kopirati
Drag cursor here to close