Zbog VAR-a

Igrač zamijenjen prije nego što se upisao u strijelce

Dok je trajala VAR provjera Gabbiadini je samo stajao sa strane i čekao konačnu odluku. Na kraju je gol potvrđen, Gabbiadini je tako postao igrač koji je zamijenjen prije nego što se upisao u strijelce.
Sport / Nogomet | 11. 12. 2021. u 12:03 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otkako je uveden VAR proteklih godina smo se nagledali poprilično zanimljivih pa i bizarnih situacija u nogometu. Bilo je tu svega, od vraćanja momčadi iz svlačionice da se izvede jedanaesterac, do poništenih golova nakon nekoliko minuta, međutim s VAR-om je jednostavno tako.

Potvrdu smo dobili na utakmici 17. kola talijanske Serie A, velikom gradskom derbiju koji su igrali Sampdorija i Genoa. Sampdorija je slavili 3:1 i tako osvojila velika tri boda.Sjajnu utakmicu odigrao je Manolo Gabbiadini koji je zabio dva pogotka, a posebno bizaran bio je onaj u 76. minuti susreta za 3:0.

Nakon jedne kontre, Francesco Caputo šalje povratnu loptu za dvostrukog strijelca, a njegov udarac na putu do gola mijenja smjer i tako vara golmana Genoe, Salvatorea Sirigua. Međutim, gol je prvo poništen zbog zaleđa u začetku akcije, a sucima u VAR sobi trebalo je čak nekoliko minuta da razjasne je li sve bilo po pravilima, jer je gol poništen zbog offsidea u začetku akcije.

I dok se čekao VAR odnosno odluka Danielea Doverija, glavnog suca ovog susreta, Andriy Shevchenko je napravio izmjenu, iz igre je izvadio upravo strijelca pogotka Gabbiadinija, a uveo Verrea.Dok je trajala VAR provjera Gabbiadini je samo stajao sa strane i čekao konačnu odluku. Na kraju je gol potvrđen, Gabbiadini je tako postao igrač koji je zamijenjen prije nego što se upisao u strijelce.

S ovom pobjedom Sampdorija je skočila na 14. mjesto prvenstvene tablice, dok se Genoa nalazi u crvenoj zoni, tek su na 18. mjestu Serie A.

Video: Highlights: Genoa-Sampdoria 1-3

 

Kopirati
Drag cursor here to close