Neću, neću dijamante

Ibrahimović treneru Mourinhu: Ne želim plaću, zadržite je!

Sudjelovao sam u nekim utakmicama, ali treneru sam kazao 'Slušajte, ja nisam spreman. Ne želim Vas razočarati. Iz respekta prema mojim suigračima, neka igra netko drugi umjesto mene'
Sport / Nogomet | 20. 07. 2018. u 23:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliki Zlatan Ibrahimović ispričao je u razgovoru za BBC stvarnu pozadinu njegova odnosa prema  Manchester Unitedu i treneru Joséu Mourinhu nakon teške ozljede koju je zadobio u travnju 2017. godine.

Do tada je Zlatan za klub s Old Trafforda igrao izvrsno, postigavši 28 golova i namjestivši još deset svojim suigračima. Kad se vratio u studenome iste godine, Ibrahimović je ubilježio još samo sedam nastupa, uz jedan pogodak.

"Glava je bila spremna, ali moje koljeno još nije. Nisam bio u pravom smislu tu. Prije toga su imali jednog Zlatana, ali onda više nisam bio spreman biti isti taj Zlatan. Sudjelovao sam u nekim utakmicama, ali treneru sam kazao 'Slušajte, ja nisam spreman. Ne želim Vas razočarati. Iz respekta prema mojim suigračima, neka igra netko drugi umjesto mene'. Svejedno što sam Zlatan", rekao je Ibrahimović za BBC.

Kako bi to sve dodatno potkrijepio, bio je spreman odustati i od svoje plaće, koja je tjedno iznosila vrtoglavih 410.000 eura.

"U takvoj situaciji nije se radilo o tome da treba odraditi ugovor do kraja i zaraditi novac. Upravo suprotno - kazao sam 'Ne želim plaću, zadržite ju slobodno'".

Na koncu, nakon svih frustracija i pokušaja da se vrati na razinu prije ozljede, Ibrahimović je u travnju ove godine napustio Manchester United i otišao u američki Los Angeles Galaxy, gdje igra s dosta uspjeha.

Kopirati
Drag cursor here to close