Pojasnio Piersu Morganu

Ibrahimović: Na Guardiolu sam bacio kutiju s opremom

"Ja sam pogriješio u Barceloni jer sam se pokušao uklopiti i nisam bio ono što zaista jesam. Guardioli sam rekao da mi kaže ako imam velik nos, ako čudno hodam, ako mu nešto smeta kod mene", pričao je Zlatan.
Sport / Nogomet | 07. 10. 2023. u 09:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svaki novi intervju Zlatana Ibrahimovića sa sobom nosi nešto novo. Tema je i više nego dovoljno, jer se radi o jednom od najvećih. Ovaj put je razgovarao s Piersom Morganom koji je nekako u posljednje vrijeme zadužen za ekskluzivu.

Barem kada je u pitanju nogomet. Fokus je bio na Pepu Guardioli s kojim je Zlatan radio još tamo 2009. godine u Barceloni. Nisu dugo surađivali.

"Mislim da je Guardiola odličan trener, ali kad sam bio u Barceloni, bilo je to drugačije iskustvo. Čovjek je uspješan, nikad nije završio na trećem mjestu, uvijek je bio prvi ili drugi. Ali morao sam i upoznati osobu koja stoji iza tog trenerskog genija. Svoje probleme ja rješavam. Kažem svakome u lice i problemi su riješeni", rekao je Ibra u svojem stilu.

"Trebaju dvije osobe da bi se problem riješio. Ja sam pogriješio u Barceloni jer sam se pokušao uklopiti i nisam bio ono što zaista jesam. Guardioli sam rekao da mi kaže ako imam velik nos, ako čudno hodam, ako mu nešto smeta kod mene. Riješit ćemo to. Sve je bilo dobro šest mjeseci. Onda smo morali popričati", nadodao je te pojasnio zbog čega se nije uklopio u stil igre koji preferira Guardiola.

"Rekao sam mu da ne igram dobro jer nemam prostora na terenu i neka nađe nekog drugog igrača za takvu igru. On je rekao da će to riješiti i stavio me na klupu sljedeću utakmicu. Druga utakmica - klupa, treća utakmica - klupa. To me naljutilo.

Rekao je da igrači ne smiju dolaziti Ferrarijem na treninge, a ja sam baš nakon tih sedam-osam mjeseci došao Ferrarijem i parkirao ga pred njegov ured. Izbjegavao me, ništa mi nije rekao. Kad bih došao na zajednički doručak, Guardiola bi ustao kad bih ja ušao i otišao izvan prostorije. Nije se htio suočiti s problemima.

Bacio sam nakon utakmice Barcelone i Intera na njega kutiju s opremom. Nisam ga pogodio. Nije mi rekao ništa, nije se suočio sa mnom, odšetao je iz prostorije. Kad sam igrao za United, on je bio u Cityju i nije me pozdravljao. Čekao je da izađem na teren i onda je on izašao kako me ne bi sreo. Do dana današnjeg ne znam koji je bio njegov problem sa mnom u Barceloni", naglasio je Zlatan. 

Kopirati
Drag cursor here to close