Treći uzastopni

I Željo u velikoj krizi, poraz u Doboju pred derbi u Mostaru

U zaostaloj utakmici 2. kola Premijer lige Sloga je u Doboju svladala Željezničar s 3:0.
Sport / Nogomet | 20. 09. 2023. u 16:50 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sarajevski Željezničar u velikoj je krizi rezultata. Nakon poraza od Veleža (0:1), GOŠK-a (2:3), plavi s Grbavice poraženi su i u Doboju. Sloga je više nego zasluženo slavila pobjedu 3:0 i tako došla do druge pobjede u nizu.

Sloga je u prvom dijelu bila puno bolja, domaći su pogodili i vratnicu, a poveli su nakon velike pogreške vratara Muftića. Gostujući vratar loše je izbio loptu, dodao Toniju Joviću, a ovaj se sam sručio u šesnaesterac i pogodio za 1:0.

U drugom poluvremenu sarajevska momčad imala je inicijativu, no primila je gol iz kornera u 67. minuti. Jović je ubacio a Dejan Vidić pogodio za 2:0.

U zadnjim sekundama utakmice nakon kontre Sloge u šesnaestercu Željezničara pao je Baranov, a iz penala Vidić je drugim golom postavio konačnih 3:0.

Željezničaru ovaj poraz dolazi uoči derbija sa Zrinjskim iduće nedjelje u Mostaru, pa se i njihovom treneru Nerminu Bašiću "trese stolica".

Bio je ovo zaostali susret 2. kola, a imaju se nadoknaditi još dva iz istog kola. Za sedam dana igrat će Tuzla City i Zrinjski, a 18. 10. Borac i Sarajevo.


Standings provided by Sofascore
Kopirati
Drag cursor here to close