Oslabljeni u Gabelu

I teren ozljeđuje nogometaše Čelika

Trener Adnan Örnek, za kojeg klupska administracija finalizira radnu dozvolu, vjerojatno će još samo ovu utakmicu odgledati s tribina…
Sport / Nogomet | 25. 09. 2018. u 14:47 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Čelika su na Bilinom polju odradili posljednji trening pred utakmicu 11. kola BHT Premijer lige protiv GOŠK-a i polazak u Hercegovinu, gdje će se iz karantene zaputiti na stadion u Gabeli.

Trener Adnan Örnek, za kojeg klupska administracija finalizira radnu dozvolu, vjerojatno će još samo ovu utakmicu odgledati s tribina, ali više od nemogućnosti da s klupe vodi tim brinu ga izostanci igrača.

''Sigurno je da zbog ozljeda neće igrati kapetan Fenan Salčinović, Nermin Jamak te Marin Jurina. Jurina će sutra u Sarajevu biti podvrgnut i operaciji meniskusa na ozlijeđenom koljenu. Stoper Tin Karamatić ima tri žuta kartona i on ne može igrati, dok je Vladimiru Grahovcu umrla baka te će zbog sahrane ostati u Zenici. Grahovac će nam se sutra priključiti u karanteni i, ako dođe u razumno vrijeme do utakmice, mogao bi biti u konkurenciji za tim. Nadam se da hoće'', kaže Örnek, koji dodaje kako je ozlijeđen i Armin Duvnjak.

Bolestan je i rezervni golman Ratko Dujković, ali se Örnek nada kako će, ipak, postići dobar rezultat u Gabeli.

''Najveći problem je što naši zamjenski igrači nemaju potrebnu kvalitetu i stalno se vrtimo oko 15 imena. Znamo da prvu ekipu čini 11 igrača, što znači da veoma malo kvalitetnih igrača imamo. Ali, učinit ćemo sve da postignemo dobar rezultat'', najavljuje Örnek.

Čelik je, nakon što se prije mjesec dana Konan Sonkan zbog privatnih obveza vratio u Tursku, sada angažirao novog kondicijskog trenera. Riječ je također o turskom stručnjaku, 40-godišnjem Mustafi Basaranu.

''Mustafa je dobar trener i vjerujem da će nam pomoći da podignemo formu. Vidjelo se da nekim igračima fali brzine i eksplozivnosti, što se odrazilo i na igru nakon stanke. Smatram da nam treba kondicijski trener, jer ide i zima te se treba što bolje spremiti za proljeće. A i da bismo na najmanju mjeru smanjili rizik od ozljeda, koje nas prate tijekom cijele jeseni. Ozljede su posljedica i čestog mijenjanja terena za trening, jer se teren na Kamberovića polju jako slabo održava'', kaže Örnek.

Kopirati
Drag cursor here to close