Poruke mira

I HŠK Zrinjski obilježio Dan sjećanja na žrtve holokausta: "Nikad više!"

Na današnji dan cijeli svijet se prisjeća jednog od najtragičnijih i najsramotnijih događaja u povijesti čovječanstva, a Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta obilježili su i u HŠK Zrinjski.
Sport / Nogomet | 27. 01. 2023. u 10:37 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta HŠK Zrinjski Mostar s dubokim poštovanjem obilježava sjećanje na šest milijuna Židova koje su ubili Nacisti i njihovi suradnici.
 
“Danas se s velikim poštovanjem prisjećamo svih žrtava Holokausta. Naša je obveza uvijek slati poruke mira, razumijevanja i prijateljstva kako bi sadašnje i buduće generacije gradile društvo u kojem nema mjesta mržnji, isključivosti i netoleranciji", objavio je prvak BiH izjavu svog kapetana Nemanje Bilbije.
 
Istovremeno, i HŠK Zrinjski se pridružio klubovima, ligama i organizacijama koje su usvojile Radnu definiciju antisemitizma.
 
Međunarodni savez za sjećanje na holokaust (IHRA) 26. svibnja 2016. godine usvojio je Radnu definiciju antisemitizma, a u istovjetnom obliku definiciju i pojašnjenje njezinih odluka usvojila je 31 članica IHRA-e.
 
Kopirati
Drag cursor here to close