Čuvar mreže

Čondrić napustio Zrinjski

Zrinjski bi nakon potpisa Luke Pršlje, 18-godišnjeg vratara koji je stigao iz Dinama II, ove zime mogao potpisati još jednog čuvara mreže. Ili možda ne?
Sport / Nogomet | 25. 01. 2023. u 20:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"HŠK Zrinjski Mostar službeno potvrđuje odlazak 29-godišnjeg vratara Josipa Čondrića, koji redove Plemića napušta nakon što je aktivirana raskidna klauzula u njegovom ugovoru.

Josipu zahvaljujemo na profesionalnom odnosu i doprinosu koji je ugradio u naše uspjehe te mu želimo puno sreće i uspjeha u nastavku karijere", priopćio je službeno mostarski prvak.

Germanijak.hr prenosi da će Čondrić postati novi član Astane. Radi se o trofejnom klubu iz Kazahstana i očekuje se da sve ubrzo bude ozvaničeno.

Ranije je branio za Rotor, Istru 1961, Rudeš i Zagreb, a za 'jedinicu' u Astani će se boriti s Markom Miloševićem.

Za Zrinjski je Čondrić upisao 38 nastupa te čak 20 puta mrežu sačuvao netaknutom.

Usporedbe radi, iskusnija zamjena, Antonio Soldo, u dresu s lentom također je odradio 38 utakmica, ali u periodu od siječnja 2018., kada je došao u Mostar. I on ima solidan prosjek od 17 utakmica bez primljenog gola, ali u puno dužem vremenskom periodu... puno je manje branio pa je konkretno ove je sezone na golu stajao u samo tri susreta. Je li on zamjena za Čondrića? S obzirom na brojke, vjerojatno ne. Ali nije da bi Zrinjski izvisio ako bi on bio to rješenje. Dakle, što će napraviti Mostarci?

Trener Krunoslav Rendulić najavio je mogući dolazak još dva igrača – ako klub uspije realizirati/materijalizirati dogovore. Nije precizirao, nije isticao koje pozicije trebaju svježu krv… mada bi se jedan provjeren zadnji vezni lijepo uklopio u trenutni roster, piše Dnevni.ba.

Zrinjski bi nakon potpisa Luke Pršlje, 18-godišnjeg vratara koji je stigao iz Dinama II, ove zime mogao potpisati još jednog čuvara mreže. Ili možda ne? Možda se između Solde, Pršlje i 21-godišnjeg Marina Topića ipak krije rješenje za drugi dio sezone.

A ako se Pod Bijelim brijegom odluče za rješenje s već postojećim vratarima, učinit će to dobrim dijelom i zbog U21 pravila. Prošle sezone kvotu su ispunjavali Bašić i Savić, dva startera koji su to bili zbog svoje kvalitete, ne godina – pa struka tu nije imala nikakvih problema. Naprotiv. No, sada su njih dvojica otišla pa je izbor dvojice U21 startera ipak nešto škakljivija tema… a koja se ne bi toliko spominjala ako vratar bude jedan od igrača zaštićenog godišta. Konkretno – Topić. U redu, branio je samo jednu utakmicu, u Kupu protiv Zvijezde, ali u Zrinjskom ga sigurno ne bi imali kadru – da ne može dati ruke, pomoći. Na potezu je struka…

Kada su Plemići u pitanju, on je doživio velike promjene ove zime, otišao je šef struke Sergej Jakirović, te mladi Niko Janković, ali i Nigerijac Zubairu, te napadač Irfan Hadžić koji se skrasio u Tuzli City.

Mostarski prvak je vodeći na ljestvici nakon prvog dijela sezone i imaju jasan cilj, a on se zove nova titula prvaka. Glavni konkurenti su im Široki Brijeg, Borac i Željezničar.

Drugi dio sezone će otvoriti gostovanjem kod FK Sarajevo, što će biti derbi kola na uređenom travnjaku stadiona Asim Ferhatović Hase u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close