Dudelange dovoljno upozorenje

I Differdange je izbacivao Utrecht

Prvi protivnik Zrinjskog u europskim natjecanjima ove godine, pod Bijelim brijegom se nadaju ne i zadnji, luksemburški Differdange prvi put će gostovati u Bosni i Hercegovini.
Sport / Nogomet | 10. 08. 2020. u 13:52 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Differdange je Europu izborio tako što je prekid sezone u Luksemburgu dočekao na trećoj poziciji. Sezona je prekinuta nakon 17 kola i naslov prvaka nije dodijeljen, ali su u europska natjecanja plasman izborile ekipe koje su u tom trenutku zauzele najbolje pozicije.

Tako je Fola Esch otišla u kvalifikacije za Ligu prvaka, a Differdange u Europa ligu.

Radi se o klubu koji je godinama bio redovit u europskim natjecanjima, iako je u prošloj sezoni preskočio Europu, jer je u sezoni ranije bio peti. Differdange bi redovito ispadao u prvom ili drugom kolu, ali je 2013. prošao prve dvije prepreke.

Zanimljivo, u najvećoj europskoj pobjedi za taj klub Differdange je izbacio isti klub kojeg je izbacio Zrinjski lani u svojoj najvećoj pobjedi - nizozemski Utrecht.

Transfermarkt njihovu momčad iz prošle sezone procijenio je na nešto više od milijun eura, iako je u ekipi bilo čak 10 stranih igrača, najviše Francuza, a ponešto i Portugalaca, Nijemaca, Belgijanaca, čak i Amerikanaca...

Plemići će biti osjetni favoriti u toj jednoj utakmici koja će se igrati u Mostaru, ali isto tako ne bi smjeli podcijeniti goste, jer luksemburški nogomet napreduje posljednjih godina. Uostalom, u Zrinjskom sigurno još pamte Dudelange.

Kopirati
Drag cursor here to close